ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 06:30 - 09:30 ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21:00 - 01:00

1 Μαρτίου 2017

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΤα πάντα μιλούν σ’ αυτόν τον άνθρωπο. Τα πονεμένα μάτια του, η τρεμάμενη φωνούλα του, ο απλός του τρόπος.Τον Ιανουάριο του 2014, οι μοναχοί της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους με επικεφαλής τον Ηγούμενο Γέροντα Παρθένιο συνόδευσαν τα Τίμια Δώρα των μάγων που φυλάσσονται στη Μονή σε τρεις χώρες της Ορθόδοξης Ανατολής, στη Ρωσσία, τη Λευκορωσσία και την Ουκρανία. Στο ταξίδι τους αυτό, χιλιάδες κόσμου συνέρρεε στον κάθε τους σταθμό για να προσκυνήσει τον ιερό θησαυρό και να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις.
Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την ομιλία του καθηγουμένου
της Ι.Μ. Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Παρθενίου στον τελευταίο σταθμό στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η ομιλία έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Sobornaya» του νέου Καθεδρικού Ναού Αναστάσεως Χριστού με την υποστήριξη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών περιηγήσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας (Pilgrimage Center).Από την αρχή έως το 10:07, ο Ηγούμενος Παρθένιος εξιστορεί πως έφτασαν τα Τίμια Δώρα στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου στο Άγιον Όρος.
Από το 11:07 έως το 29:35, ο Ηγούμενος Παρθένιος εξιστορεί πως τον κάλεσε η Παναγία να γίνει μοναχός.
Από το 34:27 έως το 56:52, ο Ηγούμενος Παρθένιος εξιστορεί πως τον βοήθησε η Παναγία να εκτελέσει τα διοικητικά του καθήκοντα.
Από το 59:09 και πέρα, ο Ηγούμενος Παρθένιος μιλά για τα σύγχρονα προβλήματα στην κοινωνία μας και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου