26 Ιουνίου 2017

Οι Τούρκοι τώρα θα «χτυπήσουν»: Μετά τις Κυπριακές γεωτρήσεις, Total-Exxon Mobil-ΕΛΠΕE ξεκινούν έρευνες στην Κρήτη και η Energean Oil & Gas στο Ιόνιο!

«Φωτιά» παίρνει στην κυριολεξία  Κρήτη και Ιόνιο από την έναρξη εργασιών για την ανεύρεση υδρογονανθράκων, ενώ η Τουρκία και προσωπικά ο Ερντογάν έχουν αφηνιάσει στην κυριολεξία  .

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στις 23 Ιουνίου ενέκρινε τις αιτήσεις από την κοινοπραξία των μεγάλων εταιρειών ExxonMobil και ΕΛΠΕ , για έρευνα ανεύρεσης  πετρελαίου  και φυσικού αερίου  στα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης, ενώ για την  Energean Oil & Gas στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, ουσιαστικά  σε νέες θαλάσσιες περιοχές.


Η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ELPE ενδιαφέρεται για τις θαλάσσιες περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης, ενώ η Energean Oil & Gas ενδιαφέρεται για τη Δυτική Ελλάδα στο Ιόνιο Πέλαγος και για αυτό θα ξεκινήσουν συντονισμένες ενέργειες για το σκοπό αυτόν, αναφέρει η ανακοίνωση.

Άσχημα όμως είναι τα πράγματα στην Κύπρο από την πρόθεση του Σουλτάνου Ερντογάν να «χτυπήσει» πλέον στα ίσια ενώ προκαλεί καθημερινά σε ολόκληρη την θαλάσσια έκταση της κυπριακής ΑΟΖ με την έκδοση ΝΟΤΑΜ αλλά και διάφορες άλλες ενέργειες.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την διεξαγωγή ερευνών στην Κύπρο και αλλά και στην Κρήτη διότι μέχρι εκεί φτάνουν οι απίστευτες διεκδικήσεις τους, παρουσιάζοντας την γνωστή θεωρία τους για την μεσογειακή ΑΟΖ.

Η πρόσφατη επιθετικότητα της Τουρκίας και τα τελευταία επεισόδια στα ελληνοτουρκικά είναι περισσότερο από ανησυχητικά γιατί η κλιμάκωσή τους αποσκοπεί στην επιχείρηση κατάληψης τριών νησιών μας.

Δημοσιεύματα  φέρουν τους Τούρκους να στοχεύουν  ειδικά σε Καστελόριζο, Χίο και  Λέσβο, διότι  σε περίπτωση που καταληφθούν, δίνουν δικαίωμα για  μια μεγαλύτερη ΑΟΖ από αυτή που σήμερα δικαιούται η Τουρκία .

Εκτιμήσεις Ελλήνων ειδικών αμυντικών αναλυτών όμως εκτιμούν ότι ο σουλτάνος «ζώντας στον δικό του κόσμο» απαιτεί μερίδιο από κάτι που δεν του ανήκει και σύντομα θα κάνει την πρώτη «κίνηση του» πιθανόν στην Κύπρο που έχει ερείσματα ελέω κατεχομένων , ενώ στο Αιγαίο «ετοιμάζει» επεισόδιο είτε στην θάλασσα είτε στην στεριά…..σε νησί προς το μέσο του Αιγαίου ( κοντά στην βραχονησίδα Μπάμπουρα»  ή στα Δωδεκάνησα).

Όχι όμως σε μεγάλο νησί διότι θα έχει να αντιμετωπίσει και περισσότερες ελληνικές δυνάμεις και αντίσταση.  



Πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήρη ετοιμότητα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού , ειδικά της δύναμης υποβρυχίων που αποτελεί το « βαρύ πυροβολικό» του γενικού επιτελείου ναυτικού, αλλά και της πολεμικής αεροπορίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), προσκεκλημένος του ομολόγου του  Αρχηγού Στρατού των ΗΠΑ (Chief of Staff of the U.S. Army), Στρατηγού Mark A. Milley, από 26 έως 27 Ιουνίου 2017 , περίοδο που συμπίπτει με τις τουρκικές ασκήσεις στην Κύπρο.

Όπως και να γίνει Ρώσοι, Αμερικάνοι, και λοιποί έχουν κρούσει το κώδωνα του κινδύνου στην χώρα μας για τον Ερντογάν , ο οποίος είναι απρόβλεπτος και λίαν επικίνδυνος.

Με τις άδειες οι κοινοπραξίες «στα χέρια» τους για εξερεύνηση ξεκινούν για το Αιγαίο και την Κύπρο κατοχυρώνοντας δις βαρέλια πετρελαίου ή φυσικού αερίου…και αν είναι να χτυπήσει ο Τούρκος…..τώρα θα χτυπήσει ή ποτέ.

Τα πράγματα όσο πάνε και αγριεύουν με τους «γείτονες» που νομίζουν ότι μπορούν να προσβάλουν κάθε λίγο και λιγάκι έναν λαό ολόκληρο.

Νομίζουμε ότι γενικά θα πρέπει να έχουμε συνεχώς σε ετοιμότητα τις ελληνικές ΕΔ σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια , να ανακηρύξουμε άμεσα  ΑΟΖ στο Αιγαίο, και να ξεκινήσουμε έρευνες στο Ιόνιο συνοδεία ειδικού στολίσκου.

Τα σύνορα της Ελλάδας πάντως τα φυλάει ο ελληνικός στρατός και η Παναγία , αυτό ας το έχουν υπόψη τους όλοι τους. Αν θέλουν ας κοπιάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου