24 Ιουλίου 2017

Την αγάπη που δεν πήρες από τους γονείς σου θα την αναζητάς πάντα και παντού!

Της Ελένης Γιουμίδου, Ψυχολόγου, Εξειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία
Την αγάπη που δεν πήρες από τους γονείς σου θα την αναζητάς πάντα και παντού. Η ανάγκη σου θα είναι τόσο μεγάλη για αποδοχή και αγάπη. Θα προέρχεται από τα βάθη της ψυχής σου και θα σε κατακλύζει. Θα ναι ανεξέλεγκτη και θα σε σημαδεύει για πάντα.



Θα τα καταφεύγεις σε ανούσιους έρωτες, που με την παραμικρή υπόσχεση θα σε γεμίζουν ελπίδα, και τελικά θα αποδεικνύονται πρόσκαιροι και επιφανειακοί, γιατί θα είναι ανέφικτο να συσχετιστείς οριοθετημένα.
Θα προσκολλάσαι πάνω σε ανθρώπους, προκειμένου να εισχωρήσεις στο είναι τους και να νιώσεις έστω και για μια στιγμή το αίσθημα την πλήρους αποδοχής και της ανιδιοτελούς αγάπης.
Όμως σύντομα θα απογοητεύεσαι, γιατί η αγάπη των γονέων με τίποτα δε συγκρίνεται και με τίποτα δεν αντικαθιστάται. Είναι μοναδική, ξεχωριστή και κανένας άνθρωπος δε θα μπορεί να σου προσφέρει την αγάπη που θα ζητάς.

Θα προσπαθείς ακόμα και μέσα από την ενσωμάτωσή σου σε ομάδες, μόνιμα διψασμένος για αποδοχή, να κερδίσεις αυτό που ποτέ δεν είχες. Πάντοτε αυτό θα σε πληγώνει και θα σε κατακλύζει σε τέτοιο βαθμό που θα σου φαίνεται ανυπόφορο.
Κάτι θα λείπει από τη ζωή σου και θα το αναζητάς μη γνωρίζοντας ότι η πηγή της δυσκολίας σου βρίσκεται εκεί όπου κάποτε σαν παιδί, αλλά και σαν ενήλικας, εναπόθεσες όλες σου τις ελπίδες για αποδοχή και ζεστασιά. Μια ζεστασιά που ποτέ δεν ήρθε, και που διακαώς αναζητάς σε νέες σχέσεις και νέους ανθρώπους. Θα την αναζητάς και με έναν πιο ενστικτώδη τρόπο, μέσα από το υπέρμετρο φαγητό, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, το σεξ χωρίς αναστολές.
Δεν στάθηκες τυχερός όπως άλλοι άνθρωποι, να γνωρίσεις τη αληθινή, την άνευ όρων αγάπη. Η καρδιά σου πεινασμένη για συναίσθημα, δεν έπαψε να παλεύει και να διεκδικεί αυτό που τόσα χρόνια αδίκως στερήθηκε. Έκανες τα πάντα για να είσαι επιθυμητός και αρεστός, όμως βρέθηκες πολλές φορές να παλεύεις μόνος σου στη μοναξιά σου.
Και όσο η αγκαλιά που τόσο πόθησες είχε μια ταμπέλα «Κλειστό» τόσο εσύ πάγωνες μέσα σου και κλεινόσουν στον εαυτό σου. Δημιουργούσες άμυνες για να ανταπεξέλθεις στη σκληρότητα της ζωής.
Ο μόνος τρόπος για να βγεις από αυτό το δύσκολο μονοπάτι είναι η παρατήρηση του εαυτού σου και των συναισθημάτων σου. Μέσα από την προσωπική ανάλυση να φτάσεις στη συνειδητοποίηση και την επίγνωση. Αρετές που είναι απαραίτητες για να σε βοηθήσουν προκειμένου να πας μπροστά και να διαμορφώσεις εκ νέου υγιείς σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου