10 Οκτωβρίου 2017

Για τα νέα βιβλία των θρησκευτικών...

Είδα τα βιβλία των θρησκευτικών.

Ξεφύλλισα στην αρχή τα βιβλία του Δημοτικού, μετά του Γυμνασίου, στάθηκα ιδιαίτερα στα θρησκευτικά του Λυκείου.

Πολύ ωραία, υπέροχα θα έλεγα...
Όμως έγινε λάθος. Κάνατε λάθος.

Εμείς οι Έλληνες είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί από τους παππούδες μας. Ποιούς παππούδες μας λέω, είμαστε Ορθόδοξοι  Χριστιανοί από τότε που ήρθε ο Απόστολος Παύλος και μίλησε στον Άρειο Πάγο, στην Πνύκα! Ναι, από τότε, τόσο παλιά!


Τα βιβλία αυτά τα στείλατε λάθος σε εμάς. Είδαμε ότι αναφέρονται στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, στον παπικό καθολικισμό, στον εβραϊσμό, στους μουσουλμάνους. Τα βιβλία αυτά ουσιαστικά απευθύνονται  σε κάποιους άθεους- άθρησκους λαούς που θέλουν να διαλέξουν θρησκεία.

Τα βιβλία αυτά να τα στείλετε  στους άθρησκους - άθεους  μαύρους της Αφρικής, να πάνε  στους κινέζους, να πάνε στους άθεους - άθρησκους όπου γής. Μπορεί να έχετε και μερικούς στο Υπουργείο. Να κάνω λάθος;

Εμείς πάντως διαλέξαμε θρησκεία , διαλέξαμε τον Χριστιανισμό και μάλιστα από παλιά και για τον λόγο αυτό σας επιστρέφουμε το βιβλίο που μας στείλατε. Δεν είναι βιβλίο για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Τα δικά μας βιβλία είναι τα παλαιά βιβλία των θρησκευτικών που θέλουν δουλειά. Ναι, θέλουν εμπλουτισμό. Να μπει περισσότερη Καινή Διαθήκη, να μπει ύλη από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, επ΄ευκαιρία άριστος παιδαγωγός, γενικά από τους παλαιούς πατέρες, αλλά και από τους νέους Αγίους της εκκλησίας μας Πορφύριο, Παίσιο, Ιάκωβο...

Αυτά είναι τα θρησκευτικά για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς που ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ θρησκεία. Οι άλλοι λαοί που θα πάρουν τα βιβλία αυτά ας διαλέξουν τη δική τους θρησκεία. Αν μας ρωτήσουν, θα τους βοηθήσουμε εμείς τι να διαλέξουν!

Γιατί  γνωρίσαμε, γιατί το ζούμε, βιώνουμε καθημερινά, όσο μπορούμε, την αλήθεια της Ορθόδοξης πίστης, την αλήθεια του Χριστού.

Το βιώνουμε ως δώρο, σαν χάρη, σαν ευλογία κ. Υπουργέ παιδείας και Θρησκευμάτων της Ορθόδοξης Ελλάδας, της ευλογημένης και αιματοβαμμένης  από Ήρωες και Αγίους  χώρας μας!

Χαίρετε!  



Απο τα Ψήγματα Ορθοδοξίας

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου