5 Ιανουαρίου 2018

Ελάτε λοιπόν να δείτε παράδοξα θαύματα!

Ελάτε λοιπόν να ιδείτε παράδοξα θαύματα. Ο Ήλιος της δικαιοσύνης λούζεται στου Ιορδάνη τα νερά. Η φωτιά βουτάει και σμίγει με τα νερά. 
Καί ο Θεός απ̉ άνθρωπο αγιάζεται.
Σήμερα ολόκληρη η κτίση βροντοφωνάζει και ανυμνεί:

«Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου!!» Σύ που έρχεσαι διά της Προνοίας Σου μέσα απ᾿ όλα τα κτίσματά Σου. Σύ που συντηρείς το ύψος του στερεώματος και έντεχνα οδηγείς σαν ήμερο άλογο με χαλινάρι την τροχιά του Ήλιου. Σύ που βάζεις σε τάξη χωρίς διόλου ν᾿ ανακατεύονται τα πλήθη των αστέρων και μας κερνάς πλούσια αγέρα για να αναπνέουμε αστα μα τητα ζωή.


Σύ που ζε σταίνεις και ζωογονείς τη μάννα γή ώστε να μας χαρίζει τους καρπούς της ολοχρονίς. Σύ που δαμά ζεις και σταματάς την πολυ κύμαντη θάλασσα ζώνο ντάς την ολοτρόγυρα μ᾿ ένα μικρούτσικο χαλινάρι από αμμοχάλικο. Σύ που σπρώχνεις τα νερά από της γής τα σπλάχνα και φτιάχνεις τις πηγές. Σύ που καθοδηγείς τις ποταμί σιες όχθες να πορεύονται χωρίς χαμό και περιπλά νηση ως τη θάλασσα.

Τούτα όλα τα θαυμάσια αναλογιζόμαστε και από τα κατάβαθά μας βγαίνει η κραυγή: «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».
Πές μας λοιπόν, Ποιός είν᾿ Αυτός, μακάριε Δαυΐδ;

Πηγή: https://synaxipalaiochoriou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου