27 Μαρτίου 2018

«… με το φόβο του Θεού κάθε άνθρωπος μπορεί να διώξει το κακό…»

Γέροντας Κλεόπας Ηλιέ

Ποια είναι η μεγαλύτερη σοφία που προστατεύει τον άνθρωπο από κάθε αμαρτία και σε οδηγεί στον Παράδεισο; Τι έλεγε ο Μέγας Βασίλειος;

Μεγαλύτερη σοφία που προστατεύει τον άνθρωπο από κάθε αμαρτία και σε οδηγεί στην αδιάλειπτη ευτυχία είναι να βλέπεις το θάνατο πάντα μπροστά σου! Θάνατος, θάνατος, θάνατος, θάνατος, θάνατος!


Και να έχει την ευχή του Ιησού στο νου και την καρδιά! Να τι λέει ο Άγιος Βασίλειος: Η Αγία Γραφή λέει ότι πρέπει να βαδίζουμε ενώπιον του Θεού χωρίς παρεκκλίσεις, ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά.

Για να βαδίσει κανείς ευθεία χρειάζεται δύο τείχη! Αλλά όχι από τούβλα! Ούτε από πέτρα τσιμέντα ή ξύλο! Δύο πνευματικά τείχη!

Δεξιά σου το φόβο του Θεού και στ’ αριστερά το φόβο του θανάτου. Η Αγία Γραφή λέει, ότι με το φόβο του Θεού κάθε άνθρωπος μπορεί να διώξει το κακό!

Αυτός που έχει το φόβο του Θεού στα δεξιά του και το φόβο του θανάτου στα αριστερά του, βαδίζει ευθεία ενώπιον του Θεού!

Κοιμόμαστε βυθισμένοι στην αμαρτία όλο τον καιρό!

Aν δεν ήμασταν βυθισμένοι στην αμαρτία, θα κλαίγαμε για τις αμαρτίες μας όλη την ημέρα!

Είδατε τον Άγιο Αρσένιο το Μέγα; Έκλαιγε στην έρημο 80 χρόνια! Τα τσίνορα του έπεσαν από το πολύ κλάμα! Και αυτό ενώ είχε ζήσει σε παλάτι, στη Ρώμη με αυτοκράτορες, έφυγε στην έρημο.

Αυτοί ήταν άγιοι που θρηνούσαν για τις αμαρτίες τους!

Γιατί σφάλουμε ενώπιον του Κυρίου διαρκώς, ο Παράδεισος θα σας φάει!

Ήρθατε σε ένα γέρο,σάπιο άνθρωπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου