11 Δεκεμβρίου 2018

Άγιος Σπυρίδωνας – Συλλειτουργούσε με αγγέλους

Σε κάθε Θεία Λειτουργία συμβαίνουν πολλά θαύματα άλλα ορατά και άλλα αόρατα, ανάλογα με την προαίρεση και την ψυχή του καθενός που συμμετέχει, σώματι και πνεύματι εκείνη την ώρα στην Θεία μυσταγωγία.

Το συγκλονιστικότερο θαύμα είναι αυτό της »μετατροπής» του άρτου και του οίνου σε σώμα και αίμα Χριστού (πολλές φορές ιερείς μα και λαϊκοί κατά θεία παραχώρηση έχουν δει σάρκες και αίμα στο άγιο ποτήριο), όμως δεν είναι το μόνο.


Την στιγμή που ξεκινάει μια Θεία Λειτουργία κατεβαίνουν άγγελοι Κυρίου και πλαισιώνουν τον ιερέα γύρω από την Αγία Τράπεζα και συλλειτουργούν μαζί του και έτσι γη και ουρανός μέσα στην Θεία λειτουργία γίνονται ένα.

Μέσα από τον βίο του Αγίου Σπυρίδωνα γνωρίζουμε ένα λαμπρό παράδειγμα αυτής της Θείας παραχωρήσεως το οποίο μνημονεύεται και στο απολυτίκιο του Αγίου «Και εν τω μέλπειν τας αγίας σου ευχάς, αγγέλους έσχες συλλειτουργούντας σοι, ιερότατε»

Κάποτε και ενώ λειτουργούσε ο επίσκοπος Τριμυθούντος Άγιος Σπυρίδων σε ένα χωριό της επαρχίας και ενώ δεν είχε ψάλτες και την θέση των ιεροψαλτών την ανέλαβαν όλοι οι παρευρισκόμενοι πιστοί του ναού αμέσως μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα ακούστηκαν ψαλμωδίες αγγελικές που υμνούσαν τον Θεό.

Οι πιστοί γεμάτοι έκπληξη, δέος και θαυμασμό αναρωτιούνταν.

Τι να ήταν άραγε; Αυτό συνεχίστηκε σε όλοι την Θεία Λειτουργία και σε κάθε Αίτηση του επισκόπου τους άγγελοι αντιφωνούσαν.

Κάποιοι δε είδαν πως ο Άγιος Σπυρίδων ήτο πλαισιωμένος από αγγέλους καθ΄όλη την διάρκεια της Θείας λειτουργίας οι οποίοι τον διακονούσαν.

Ο μακάριος Σπυρίδων σε όλο αυτό δεν αντέδρασε άξαφνος ήτο συνηθισμένος για αυτόν προφανώς ήταν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό κάτι που δεν είχε γίνει για πρώτη φορά…

Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού.!!!

Εκείνη την ημέρα οι πιστοί έζησαν κάτι το μοναδικό, μπροστά στις αισθήσεις τους είδαν και άκουσαν την ουράνια λατρεία της θριαμβεύουσας Εκκλησίας να ενώνεται με την επί γης Στρατευομένη Εκκλησία.

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου