Σελίδες

11 Μαΐου 2018

Το αγέννητο παιδί

Η συγκλονιστική εικόνα που ανάρτησε ο αδελφός Νικόλαος, μας παρακίνησε να ερευνήσουμε την Ιστορία της, την οποία καi παραθέτω στη συνέχεια.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Λένε οι Κινέζοι.  Εμείς όμως οι Έλληνες ,( που το «κατ εικόνα» αναγκαστικά μετεφράσθηκε στην Ελληνική, ίνα στην οικουμένη διαδοθεί), λέμε μία εικόνα είναι αναρίθμητες λέξεις και βουβές συγκινήσεις. Φορτίζει, τον βουβό από έκσταση,  παρατηρητή, με
βαθυστόχαστες σκέψεις για το νόημα της ζωής και το ιδιώνυμο έγκλημα της έκτρωσης , το χειρότερο αμάρτημα κατά του Αγίου Πνεύματος.

Ο Σλοβένος Γλύπτης εξήγησε στην συνέντευξή του το σκοπό του έργου και τον συμβολισμό του. Κάθε παρατηρητής όμως εκφράζει το δικό του συμβολισμό, ανάλογα με τη βιωτή του και τη βιοθεωρία του.
Μια γυναίκα, βυθισμένη σε  απύθμενη θλίψη  και απελπισία , λόγω της  έκτρωσής της, γονατισμένη, με κρυμμένο το πρόσωπό της , με τα δύο της χέρια και τα μαλλιά της πεσμένα σ΄αυτό, (λόγω ντροπής), ζητάει συγγνώμη από το αγέννητο παιδί της. Και η άκακη παιδούλα, απλόχερα τη δίνει. Ω πανανθρώπινη  αρετή της συγχώρεσης , το κλειδί του Παραδείσου. 

Πέρα από το σχετικό βιβλίο της Οριάνας Φαλάτσι, υπάρχει και ελληνικό βίντεο «Απόφαση Ζωής» με το ίδιο θέμα: .Καλογυρισμένο,  φιλοσοφημένο και συγκινητικότατο.Αν δεν το βρείτε στο διαδίκτυο, έχουμε και αντίγραφα.
Η ιστορία πίσω από το συγκλονιστικό γλυπτό!

 Mothersblog Team 
27 Ιουλ 2014 FREE TIME 

Αυτό το γλυπτό,  καιρό τώρα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χωρίς ούτε ένα σχόλιο. Χωρίς μια πηγή από το που ήρθε, ποιος το έφτιαξε και για ποιο λόγο! Πολλοί και πολλές το ανεβάζουν στις προσωπικές τους σελίδες δίχως να ξέρουν το τι αντιπροσωπεύει.
86 SHARE 

Εστω τον τίτλο. Εμάς μας άρεσε και μας κίνησε το ενδιαφέρον να ψάξουμε περισσότερα για αυτό. Και να τι βρήκαμε...

«Το παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ» είναι ο τίτλος που έδωσε στο γλυπτό του ο Σλοβένος γλύπτης Μάρτιν Χιούντατσεκ! Ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή του τον λόγο που τον έκανε να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης σαν αυτό. «Κύριος σκοπός μου στη δημιουργία αυτού του γλυπτού ήταν, όχι να γίνω διάσημος, αλλά για να φανεί η σημαντική αξία της ανθρώπινης ζωής και την ανάγκη για την προστασία της, ακόμα και από τη σύλληψη».

Μακάρι να είχαν όλοι οι άνθρωποι την επίγνωση της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής. Αυτό το γλυπτό απηχεί μαζί την ομορφιά, τον πόνο, τη θλίψη αλλά και την ελπίδα. Δείχνει τον τρόπο που βιώνει μια μητέρα την απώλεια ενός παιδιού θέλοντας ή μη, αλλά και την συγχώρεση που μας την δείχνει η διαφάνεια της μικρής.

Με αφορμή το παραπάνω γλυπτό υπάρχει και ένα βιβλίο με παρόμοιο τίτλο. «Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ»! Συγγραφέας του best seller είναι η Οριάνα Φαλάτσι. Πρόκειται για ένα βιβλίο που συγκίνησε τον κόσμο από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την Μέση Ανατολή στην Λατινική Αμερική, από την Κίνα στην Ιαπωνία, από την Ινδία στο Ιράν και απο τη Δύση στην Ευρώπη. Όπου κι αν ταξίδεψε αυτό το μυθιστόρημα συγκλόνισε και χαρακτηρίσθηκε ως αριστούργημα.

Ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Το βιβλίο μιλάει για μια γυναικά που θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί ενώ κανείς άλλος δεν το θέλει. Αξίζει να το διαβάσετε! Θα το βρείτε απο τις εκδόσεις Νεφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου