22 Φεβρουαρίου 2020

Ω κόσμε! προσέχεις τα μικρά

Προσέχεις το γάλα σου να είναι γνήσιο, η τροφή σου να είναι καθαρά και βιταμινούχος, τα φάρμακα σου να μην είναι νοθευμένα, τα χαρτονομίσματα σου να μην είναι κίβδηλα, τα αρχαιολογικά σου μνημεία να μην υποστούν την παραμικρή φθορά, τα μέσα συγκοινωνίας με τα οποία κάνεις τα ταξίδια σου να μη παρεκκλίνουν από τας γραμμάς των. Όλα τα προσέχεις, εκτός ενός· της Ορθοδόξου πίστεως. Αυτή δεν σε ενδιαφέρει. Αλλοίμονο, κόσμε, με τας αντιλήψεις που έχεις και με την αδιαφορία σου! Έτσι αδιαφορών για τα μέγιστα και ύψιστα, θα καταπέσεις εις τα
βάραθρα του ορθολογισμού, του υλισμού, της απιστίας και της αθεΐας, και τότε θα καταλάβεις τι είναι η Ορθοδοξία, την οποία περιφρόνησες.
Σεις δε, πισταί ψυχαί, όσοι υπελείφθητε εις τον αιώνα μας, μη παρασύρεσθε από τα μοντέρνα ρεύματα του κόσμου, μη πτοείσθε από τα πλήθη των εχθρών των κύκλω συνεπιτιθεμένων, αλλά μείνατε σταθεροί «τη άπαξ παραδοθείση τοις αγίοις πίστει»(Ιουδ.3) και έστε έτοιμοι ν' αγωνισθείτε τον αγώνα τον καλόν. Η Ορθοδοξία ζει και ο τελικός θρίαμβος ανήκει εις αυτήν."

(+Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου