27 Απριλίου 2021

Εις μνήμην του αγαπητού μας Πατέρα, Δωροθέου


Στις 26-4-2021, ανήμερα της Μεγάλης Δευτέρας αναχώρησε για τα Ουράνια ο αγαπημένος μας γέροντας Δωρόθεος Τζεβελέκας, Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Γεωργίου Αύρας Καλαμπάκας. 
Ο γέροντας Δωρόθεος ήταν ένας πνευματικός γίγαντας της Εκκλησίας μας, που σαν κοίταζε, όμως, το Πρόσωπο του Εσταυρωμένου μεταμορφωνόταν σε έναν ταπεινό δούλο του Θεού και έκλαιγε σαν μικρό παιδί, με καρδία συντετριμμένη και τεταπεινωμένη. 
Από μικρό παιδί είχε  όνειρο να γίνει Άγγελος και ο Θεός τον αξίωσε να ζήσει σαν Άγγελος επί της Γης και να λάβει το μοναχικό σχήμα, που τόσο πολύ ποθούσε.
Στάθηκε πλάι σε μεγάλα πνευματικά αναστήματα, μεταξύ αυτών και ο άγιος γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης. Πάλεψε σκληρά με πάθη και δοκιμασίες για την προσωπική του κάθαρση επιβιώνοντας μέσα στο πνευματικό χάος της κοσμοκράτορος Αμερικής. Στέφθηκε, όμως, νικητής και ο Κύριος τον αντάμειψε με πολλά χαρίσματα.
Από υπακοή, βρέθηκε στο  χωριό Αύρα Καλαμπάκας, όπου με πολλούς κόπους και θυσίες ανέγειρε το Ιερό Ησυχαστήριο της περιοχής, τον Άγιο Γεώργιο Αύρας και κατάφερε να δώσει πνοή Αγίου Πνεύματος σε έναν τόπο άγριο και έρημο. Αυτό που μας έλεγε, όμως, συνεχώς ήταν ότι: "Το μόνο που μου έμεινε από όλα αυτά είναι  ότι ο Θεός ποτέ δεν με εγκατέλειψε".
Ως γνήσιος ποιμένας, ο γέροντας ανέλαβε το δύσκολο έργο του Πατέρα. Αυτό ήταν ο γέροντας για εμάς, ένας Πατέρας, που με πατρική στοργή μας νουθετούσε και  μας ωρίμαζε πνευματικά.  Ακόμη και στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας, ο γέροντας ποτέ δεν δέχτηκε να απομονώσει τον εαυτό του από το ποίμνιό του. Η πόρτα από το αρχονταρίκι του ήταν πάντοτε ανοιχτή, και εξομολογούσε κόσμο από όλη την Ελλάδα. Το μικρό μοναστηράκι μας μετατράπηκε ξαφνικά σε μία όαση πνευματική, που γλύκαινε τις ξεραμένες από τον λίβα του κόσμου ψυχές και μας έδινε δύναμη και κουράγιο. 
Η προσευχή του είχε μεγάλη δύναμη! Προσεύχονταν για όλους ανεξαιρέτως. Πάντοτε είχε μία μεγάλη λίστα με ονόματα πνευματικών του παιδιών, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων, φτωχών, αρρώστων, αμαρτωλών και αναγκεμένων. Με σειρά "πνευματικής" προτεραιότητας δέονταν κρυφά, με δάκρυα μετανοίας για όλους, ιδίως για όσους ζούσαν στην αμαρτία και επιθυμούσε να τους φέρει κοντά στον Χριστό. "Εγώ είμαι παππάς, και ο παππάς κατ' επάγγελμα αυτό κάνει, προσεύχεται για τον κόσμο", μας έλεγε περιχαρής. 
Σκοπός της ζωής του, ήταν να δίνει αγάπη παντού, και σε αυτούς που τον εχθρεύονταν. Πίστευε, πως η αγάπη είναι μία δύναμη που δρα μυστικά σε κομμάτια της καρδιάς μας που έχουν μείνει ανόθευτα από την αμαρτία, μας αλλοιώνει και μας οδηγεί στον Χριστό. Έτσι κατάφερε και έφερε κοντά του ακόμη και τους "αδιάφορους" στην πίστη. Η προσευχή του δρούσε μυστικά και αλλοίωνε τις ψυχές αυτών των ανθρώπων. Έτσι άτομα που γνώριζαν ελάχιστα, ή και καθόλου τον γέροντα, ιδίως νέοι, έτρεφαν ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη στο πρόσωπό του. 
Ποτέ του δεν κατέκρινε κανέναν! Το είχε για κανόνα πως κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού. Πίστευε βαθιά πως πίσω από ανθρώπους που ζουν αμαρτωλά κρύβεται ένα βαθύ τραύμα, και έτσι τόσο απλά τους δικαιολογούσε και λυπούνταν για αυτούς. 
Ιδιαιτέρως στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, φρόντισε να οργανώσει το γνωστό σε όλους μας "Ψηφιακό Αρχονταρίκι", για να ενισχύσει την χλιαρή πίστη των Ελλήνων και να μας διδάξει πως μόνο η  προσευχή μπορεί να σώσει τον κόσμο. Έλληνες από όλο τον κόσμο έμαθαν να προσεύχονται με το Ψαλτήρι χάρη στην πρωτοβουλία του γέροντα. 
Ο γέροντας πονούσε πολύ για την Ελλάδα και ομολογούσε δίχως φόβο την πνευματική μας νέκρωση και την ανάγκη για αφύπνιση και μετάνοια. Το μήνυμά του, όμως, ήταν χαρμόσυνο. "Θα νικήσουμε", φώναζε με θάρρος και ανδρεία.
Και ήρθε η ώρα που ο αγαπημένος μας πατέρας μας αποχαιρετά για να συναντήσει τον Νυμφίο μας Χριστό. Ο αιώνιος πόθος του να ζήσει μαζί Του στον Παράδεισο γίνεται πραγματικότητα. Πλουταίνει ο ουρανός και φτωχαίνει η Γη από την αισθητή απουσία του. Θυμόμαστε τις στιγμές στο αρχονταρίκι, όταν εορτάζαμε περιχαρείς και ψάλλαμε ύμνους ουράνιους με τον γέροντα πρωτοστάτη, να μας κοιτά δακρυσμένος και γεμάτος ουράνια χαρά να μας λέγει: "Εύχομαι όπως είμαστε τώρα όλοι εδώ μαζεμένοι, έτσι να είμαστε και στον Παράδεισο, όλοι μαζί, σαν αυτή την γιορτή και κανένας από εμάς να μην χαθεί". Έτσι γέροντά μου, ευχόμαστε να πρεσβεύεις για εμάς τους ανάξιους στην Κυρά σου και Υπερασπιστή σου Θεοτόκο και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να σε συναντήσουμε ξανά εις το Άνω Θυσιαστήριο, όπου κάθε ημέρα θα είναι μία ουράνια γιορτή. 
Μέχρι τότε αγώνας και άσκηση, όπως μας δίδαξες με την ασκητική βιωτή σου, για να κατακτήσουμε την πολυπόθητη Τριαδική αγάπη. Γιατί, όπως, μας έλεγες:

"Σε αυτό τον κόσμο έχουμε έρθει για να αγαπήσουμε. Και αν αποτύχουμε και κολαστούμε, θα είναι επειδή αποτύχαμε να αγαπήσουμε". 

Αιωνία σου η μνήμη, αξιομακάριστε γέροντά μας, πνευματικέ μας πατέρα και οδηγέ, Δωρόθεε

Σου είμαστε ευγνώμονες για όλες τις αφανείς και φανερές ευεργεσίες σου,

Καλό Παράδεισο,

Τα πνευματικά σου παιδιά.

37 σχόλια:

  1. Αιωνία του η μνήμη!Τον γνώρισα φέτος από τα διαδικτυακά αρχονταρίκια κάθε Κυριακής.Τον αγάπησα πολύ γιατί φαινόταν η Χάρις του Κυρίου στον γέροντα.Απο την πρώτη φορά που τον άκουσα κατάλαβα ότι η μετάνοια ωτου και η αγάπη του για τον Χριστό μας,ήταν αληθινή.Σκεφτόμουν ότι το καλοκαίρι θα προγραμμάτιζα να τον επισκεφτώ στο μοναστήρι.Ανυσήχησα που δεν γινόταν πια τα αρχονταρίκια και του έστειλα email για να μάθω το λόγο.Δε περίμενα ότι είχε μπει στο νοσοκομείο,αφού στο τελευταίο ψηφιακό αρχονταρίκι είχε πει ότι ήταν καλύτερα.Λυπήθηκα πολύ όταν διάβασα για τη κοίμηση του,σε ανάρτηση της ΕΡΩ τη Μεγάλη Γεννηθήτω το θέλημα Του Κυρίου, καλή ανάπαυση να έχει μέσα στην αιώνια αγάπη Του Θεού,να ευχαριστεί ακατάπαυστα με μεγάλη χαρά τον Κύριο μας και όλους να μας βοηθάει πάντα με τις προσευχές του.Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ πατήρ Δωρόθεε!Να έχουμε καλή δύναμη και καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αιωνία σου η μνήμη, πολυαγαπημένε μας γέροντα! Ας μεσιτεύεις για μας από κει ψηλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κατάφερα να τον γνωρίσω από κοντά όμως είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτόν. Ο Θεός να τον αναπαύσει..! Καλό παράδεισο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Π. ΔΩΡΟΘΕΕ. Ηρθες ξαφνικα σαν δωρο στις ψυχες μας. Δοξα το Θεο που σε γνωρισαμε. Η ημερα που κοιμηθηκες Μ. Δευτερα ειναι τοσο σημαδιακη αφου κατεβηκε κ σε πηρε ο ιδιος ο Νυμφιος. Ο θανατος σου ηταν μαρτυρικος κ στεφανωθηκες με ακομη ενα χρυσο αμαραντον στεφανον. Απο προχθες μετραμε την αισθητη απουσια σου. Εισαι αλλος ενας φαρος της ορθοδοξιας μας. Το ελαχιστο που μπορεσα να κανω για σενα ηταν 40λειτουργο τωρα για το Πασχα. Ευχομαι να πρεσβευεις για μας εδω μακαρι ολοι να τα καταφερουμε να μη λυπησουμε αλλο τον Κυριο μας. Χαιρετισματα να δωσεις στην Αγια μου Ευφροσυνη κ στην Αγια Ευπραξια γεροντισσες εν Ευβοια κ Αγιο Λαυρεντιο γεροντα Καρπενησιου. Αιωνια σου η μνημη στα ουρανια πλεον σκηνωματα αξιομακαριστε Αγιε Δωροθεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε γνωρίσαμε πριν χρόνια, γεροντα, όταν ήρθαμε με γκρουπ από Κοζάνη. Μας είπες κλείστε τις τηλεοράσεις,η πολλή μόρφωση οδηγεί σε παρα-μορφωση και πολλα αλλά "προφητικα",ενώ κοιταζοντας τον καθένα και χωρίς να ξέρεις το πρόβλημα του του έλεγες τη λύση.
      Με μια.λεξη,θυσία για όλους.. έτρεξες..ήρθες Κοζάνη για έναν χριστιανικό σύλλογο που δε θα πρεπε να σε τρεχουν οι βουλές των ανθρώπων,έκανες ακόμα κι εκεί υπακοή...
      Σε ξαναείδα με χαρά στο ψηφιακό αρχονταρίκι..μόνο δεν προλάβαμε να σου πούμε πόσο σε αγαπήσαμε. Εύχεσαι και για μενα την αμαρτωλη από εκεί που ήθελες πάντα να βρίσκεσαι..την αγκαλιά του Χριστού μας. Καλή Ανάσταση Άξιε Γέροντα!!!
      Φίλιου Αθανασία

      Διαγραφή
  5. Αγιος Γέροντας Δωρόθεος ο «ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ VENCEREMOS»
    απο Ισπανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σας ευχαριστούμε αγαπημένε μας ...γέροντα Δωρόθεε που βάλατε φτερά ελπίδας στις καρδιές μας...για να κατευθυνθούμε με ασφάλεια στην ουράνια πατρίδα,στην άνω Ιερουσαλήμ,στη Βασιλεία του Θεού...μέσα από όποιες δυσκολίες στον πνευματικό μας αγώνα.Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχαμε τη μεγάλη τιμη και αξίωση να γνωρίσουμε αυτόν τον Άγιο ανθρωπο με το μοναδικό χάρισμα που με μια του λέξη γαληνευε τη ψυχή σου μόλις σου μιλούσε.... και κατάφερνε και τον Άπιστο Θωμά να βρει τη πίστη του!!! Σε ευχαριστούμε που μας έσωσες σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου!!! Αιώνια σου ή μνήμη και καλή ανάπαυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλο Παραδεισο Αγιε γερωντα λιγο σε γνωρισα αλλα θα μου λειψης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγιος Γέροντας Δωρόθεος ο «ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ VENCEREMOS»
    Από ισπανία Πολύ στενοχωρηθήκαμ, αισθανόμαστε σαν ορφανοί αρκετοί φιλοι ισπανόφωνοι απο διάφορες χώρες που μαθαίνουν Ελληνικά κ άκουγαν τις ομιλίες τού Γέροντα... σε ολους μας βροντοφωναζη μέσα μας το «ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ» του Γέροντος που ελεγε κατεπανάληψην,ειμαι σίγουρος οτι ο Γέροντας θα μας βοηθάη πιο πολύ απο εκεί που πηγε... στόν ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ πού μας ΠΑΡΕΔΟΣΕ η ιερά ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ...
    Αγιος Γέροντας Δωρόθεος ο «ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ VENCEREMOS»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό παράδεισο γέροντα μου!
    Μου λείπεις πολύ..
    Πρέσβευε από κει ψηλά που είσαι και για μας 🙏🙏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ28 Απριλίου 2021 στις 3:55 μ.μ.

    Καλό παράδεισο Γέροντα.Σας γνωρίσαμε από το Αρχονταρίκι και σας αγαπήσαμε παρα πολυ, περιμέναμε πως και πως να έρθει η Κυριακή 20:30 η ωρα να σας δούμε, να σας ακούσουμε. λυπάμαι πολυ που δεν προλάβαμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά . Καλή ανάπαυση αγαπημενε μας πατερ Δωροθεε θα μας λείψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό παράδεισο πάτερ Δωροθεε και μακάρι να έχουμε την προστασία σου από εκεί ψηλά που βρίσκεσαι στην κοινωνία των αγγέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πατέρα Δωρόθεε, σε γνώρισα διαδικτυακά αλλά αμέσως ένοιωσε η "δύσκολη" και δύσπιστη ψυχή μου ότι μας μιλούσε άνθρωπος του Θεού! Κάθε Κυριακή σε αναζητούσα να σε ακούσω και να διώξεις την ολιγοπιστία μου! Παραπονέθηκα στον Χριστό μας ότι μας αφήνει μόνους... αλλά μετά τον παρακάλεσα να μας στείλει ανθρώπους του αλλά και να μας ανοίξει τα μάτια ώστε να τους αντιληφθούμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλο Παράδεισο πατερ Δωροθεε! Θα μας λείψεις πολύ! Ερχομασταν στο Μοναστηρακι σου περπατώντας... και φεύγαμε πετώντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΝΑΙ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΜΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΘΑΡΡΟΣ. ΠΑΡΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΑΡΕΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕΣ , ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλό Παράδεισο πατέρα μας Δωρόθεε! Είχα ακούσει για σένα κ ήρθα με μεγάλη επιφύλαξη στο Μοναστηράκι σου. Όταν πρωτακουσα τα λόγια σου στο φιλόξενο αρχονταρικι δάκρυσα ώσπου τα μάτια μου πλημμύρισαν... μ έκανες με τα όλο αγάπη κ ταπείνωση λόγια σου να συνειδητοποιησω πόσο πολύ μας αγαπά ο Κύριος!πόση αισιοδοξία, θάρρος και διάθεση για αγωνα γέμισε η ψυχή μου!ποτε δε θα ξεχάσω εκεινη την πρώτη συνάντηση!!!Απλα ευχαριστώ για όλα!!!! Παρακάλεσε τον αγαπημένο σου Νυμφιο από εκεί που βρίσκεσαι πατερουλη μας και για εμάς τους αμαρτωλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλό Παράδεισο πάτερ μου! Σε γνωρίσα λίγο μέσα από το ψηφιακό αρχονταρίκι, αλλά με ωφέλισες πολύ! Δόξα τω Θεώ! Με εκτίμηση Κλώνος Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάτερ μου, καλό παράδεισο να έχεις και να πρεσβεύεις από εκεί που είσαι στην Παναγία την μήτερα όλον τον χριστιανών. Δεν μου βγαίνει κάτι άλλο να πω παρά μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη που μας έδωσες καί το στήριγμα που ήσουν για όλους μας αυτόυς τους δύσκολους καιρούς. Με πολύ αγάπη από τον Γιώργο και την Σάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλόν παράδεισο και να εύχεσαι και για εμάς που τόσο αναπαυόμασταν στα σοφά λόγια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πόσο πολύ στενοχωρήθηκα. Τον γνώρισα μέσα από το ψηφιακό Αρχονταρικι. Τον άκουγα ανελλιπώς. Πόσο θα μας λείψει. Ω, τον χρειαζόμουν. Καλό Παραδεισο, γέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΕΤΡΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ29 Απριλίου 2021 στις 7:39 π.μ.

    ΜΑΣ ΛΥΠΕΙΣ ΗΔΗ ΠΑΤΕΡ ΔΩΡΟΘΕΕ ΠΟΛΥ!!!!ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ.ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΚΥΡΙΩ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ταις του Αγίου σου Δωροθεου του εν Αύρα πρεσβείας Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σωσον ημάς. Αμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Π. Δωροθεε σε γνώρισα όταν ήσουν στην Θεσσαλονίκη δεν έχανα κάθε Πέμπτη την παράκληση που έκανες στην αγ. Θεοδώρα και μετά στο αρχνταρικι τις ομιλίες σου δεν χορταιναμε να σ ακούμε μας έμαθες τόσα πράγματα. Όταν μας είπες ότι φεύγεις στην Καλαμπάκα ξαφνικά μουδιασαμε όλοι πόσο είχαμε στενοχωρηθει όλοι είχαμε όμως παρηγοριά ότι κι από εκεί θα επικοινωνουμε. Τώρα όμως μεγάλο το κενό ακόμα δεν θέλω να το πιστέψω Καλό παράδεισο μην μας ξεχνάς τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα. Σ ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλο Παραδεισο Πατερα Δωροθεε
    Σε γνωρισα στο ψηφιακο αρχονταρικι και αισθανθηκα πως βρηκα τον φαρο στην ταραγμενη εποχη μας.
    Αλλα, ο καλος Θεος μας, ειχε αλλα σχεδια
    Η βεβαιοτητα σου θα μου μεινει : Χριστιανοι, θα νικησουμε.
    Αιωνια η μνημη σου Πατερα Δωροθεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αιώνια σου η μνήμη Γέροντα.Δεν ξεχνώ που με έπαιρνες τηλ στο Νοσοκομείο και τις προσευχές που έκανες για μένα.Ηθελα να σου φιλήσω το χέρι και να σε ευχαριστήσω αλλά δεν πρόλαβα...
    Θα μας λείψεις πολύ.Ειναι μεγάλο το κενό που αφήνεις,το πνευματικό σου βάθος ήταν πολύ μεγάλο.Καλο Παράδεισο!Πάντα θα σε θυμόμαστε με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλον παραδεισο αγαπημενε μας Γεροντα Δωροθεε. Ο Θεος να σε εχει στην αγκαλια του, οπως και συ μας ειχες ολους σαν παιδια σου. Με τα χαρισματα που σου χαρισε ο Θεος, ενισχυες την πιστη μας με το δικο σου μοναδικο παραδειγμα. Εχεις μια ξεχωριστη θεση στη καρδια και στην ψυχη μας. Σε ευχαριστουμε αγαπημενε μας Γεροντα Δωροθεε. Ηλιας Κατερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ήρθες στη ζωη μας το απο το 2013 ,σε γνωρίσαμε στο τακτικό αρχονταρικι κάθε Πέμπτη
    στο μοναστήρι της ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ στο κέντρο της Σαλονίκης .Σαν τα μελισσια Μαζευόμασταν στη πνευματική Κυψέλη που δημιούργησες με τόση αγάπη .
    Απο τότε μεχρι και πρόσφατα με τις ομιλίες σου στο καθιερωμένο ψηφιακό Αρχονταρικι
    έδινες μια νότα πνευματικής όασης μέσα στη σύγχυση του κοσμικού μας περιβάλλοντος
    Προσωπικά εγω και η υπόλοιπη οικογένεια μου είχαμε μια ψυχοφελη επικοινωνία με τον Γέροντα Δωρόθεο και βιώσαμε πραγματικά θαύματα στη ζωη μας.Τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
    για όλη του την προσφορά σε όλο το κόσμο .
    Σήμερα η ψυχή του ειναι μαζί με τον Εσταυρωμένο και του ευχόμαστε Καλη Ανάσταση
    και καλο Παράδεισο
    Θα σε θυμόμαστε για πάντα και σε παρακαλούμε να πρεσβεύεις για εμάς τους Αμαρτωλούς

    Νικολαος και Ευδοκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Γέροντας είναι πάντα κοντά μας κάθε στιγμή δεν έφυγε μόνο χωριστηκαμε για λίγο, καλό Παράδεισο αγαπημένε μας πατέρα Δωροθεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρόνια πολλά!
    Χριστός Ανέστη!
    Ο γέροντας Δωρόθεος να πρεσβεύει για όλους μας! Καλό Παράδεισο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλό Παράδεισο, Γέροντά μου!
    Μας έδινες δύναμη και κουράγιο με τα λόγια σου και την παρουσία σου!
    Πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χριστός Ανέστη δοξάσατε
    Αγαπήσαμε πολύ τον γέροντα χωρίς να τον γνωρίζουμε και κάθε Κυριακή περιμέναμε με λαχτάρα το θεοπνευστο αρχονταρικάκι του
    Είμαστε με την ελπίδα ότι ο Άγιος γεροντας τώρα έχει μεγαλύτερη παρρησια υπέρ ημών κοντά στον Κύριο
    Κοσμικως έχουμε θλίψη που φτωχυναμε λόγω της απουσίας του
    Καλό Παράδεισο στον γλυκύτατο πατέρα Δωρόθεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλό Παράδεισο!!Η απούσια σας είναι αισθητή πάτερ...σας ευχαριστώ για όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή