20 Απριλίου 2021

Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης "Το εμβόλιο για τον Κορωνοϊό ... Μύθοι & πραγματικότητα"

 

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού  παρουσίασε την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ο προσκεκλημένος Ιατρός Εργασίας και Επιδημιολόγος Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης. 

Η ομιλία περιλαμβάνει:

-Αναφορά σε βασικές έννοιες δημόσιας υγείας και στα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης του ιού. 

Ο καθηγητής με εκτενή επιχειρήματα και αναφορά σε διατάξεις του ΟΗΕ περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κώδικες Βιοηθικής, καταλήγει στην άποψη ότι τα περιοριστικά μέτρα που εδώ και έναν χρόνο εφαρμόζονται καταστρατηγούν θεμελιώδεις ανθρώπινες ελευθερίες των πολιτών και εξοβελίζουν την ψυχική και πνευματική υγεία εις βάρος της σωματικής.

-Αναφορά σε βασικές έννοιες που αφορούν τον ιό SARS-CoV-2, τον τρόπο δράσης του, και τον τρόπο με τον οποίο αυτός μεταδίδεται. Ο δρ Σωτηριάδης κάνει ειδική αναφορά στην χρήση της μάσκας. Μάλιστα, ασκεί κριτική στην χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η οποία δεν έχει καμία σοβαρή αποτελεσματικότητα με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.

-Αναφορά στην θνητότητα του κορωνοϊού, η οποία είναι ίδια ή και  ηπιότερη συγκριτικά με την θνητότητα  του ιού της γρίπης. Ο δρ Σωτηριάδης επικαλέστηκε συγκριτικά στατιστικά στοιχεία των ετών 2020 και 2021 ιδίως για τους θανάτους στα διαστήματα προ και κατά την διάρκεια της πανδημίας. 

- Αναφορά στα εμβόλια, τις παρενέργειες και την υποχρεωτικότητά τους. Ο καθηγητής αναλύει τα είδη των εμβολίων που αναπτύσσονται και τον τρόπο παρασκευής τους. Ειδικότερα, αναφέρεται σε πιθανές παρενέργειες των εμβολίων και σε σημαντικά στοιχεία από τους εμβολιασμένους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία  δείχνουν τις συνολικές παρενέργειες, αλλά και θανάτους του πληθυσμού από τα εμβόλια της Αstra-zeneca και της Pfizer.

Το εμβόλιο τελικά, που όπως υπογράμμισε ο κ. Σωτηριάδης, δυνητικά μπορεί να έχει  σημαντικές παρενέργειες, δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό για τον οποιονδήποτε, διότι αυτό παραβιάζει κάθε ιατρική δεοντολογία και οδηγεί σε νομικά και πολιτισμικά επικριτέο καταναγκασμό. 

- Ενδιαφέρουσα προσέγγιση σχετικά με την πιθανή προέλευση του νέου κορωνοϊού κάνει ο δρ Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης στο τέλος της ομιλίας, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση. Ο καθηγητής  αναφέρεται σε  συγκεκριμένη επιστημονική μελέτη σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως ένα τμήμα της πρωτεΐνης ακίδας του κορωνοϊού είναι δυνατόν να έχει «τροποποιηθεί», από άγνωστη πηγή, ίσως δηλαδή να αποτελεί μια ανθρώπινη «παρέμβαση» παρά ένα «γεννηθέν» στη Φύση μικρόβιο.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Καθηγητής απάντησε σε πληθώρα σχετικών ερωτήσεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου