9 Απριλίου 2021

Εμβολιαστικά κέντρα σταματούν τους εμβολιασμούς με το J&J μετά από την εμφάνιση ανεπιθύμητων αντιδράσεων!

Τρία εμβολιαστικά κέντρα στην Β. Καρολίνα σταμάτησαν την χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson, έπειτα από εκδήλωση ανεπιθύμητων αντιδράσεων σε τουλάχιστον 26 άτομα, συμπεριλαμβανομένης και της απώλειας των αισθήσεων.
Τέσσερα άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε τοπικά νοσοκομεία για περαιτέρω διερεύνηση, ενώ οι αρμόδιες αρχές αξιολογούν τα συμβάντα.
Σύμφωνα με τους WSJ, που ανέδειξαν το θέμα, δεν είναι σαφές εάν οι ανεπιθύμητες ενέργειες σχετίζονται με το εμβόλιο.
Στο PNC Arena σε περιοχή της Β. Καρολίνας την Πέμπτη οι εμβολιασμοί σταμάτησαν αφού 18 άτομα είχαν αντιδράσεις, 14 εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν μικρές. Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για παρακολούθηση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.
Ο David Wohl, ειδικός στα λοιμώδη νοσήματα, ανησυχεί επειδή "αν υπάρχουν τόσα άτομα τα οποία χάνουν τις αισθήσεις τους , όπως είχαμε εμείς, χρειάζεται να μάθουμε γιατί". Μάλιστα σημείωσε πως όλα τα άτομα τα οποία είδε δεν είχαν κάποιο υποκείμενο ιατρικό ιστορικό, το οποίο να σχετίζεται με αυτές τις αντιδράσεις, αν και κάποια άτομα είχαν αναφέρει ότι είχαν χάσει τις αισθήσεις του ξανά πρόσφατα.
Πριν από τη διακοπή χορηγήθηκαν περισσότερα από 2.300 εμβόλια.
Στο Κολοράντο, 11 άτομα είχαν ανεπιθύμητες αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό τους, εκ των οποίων τα 2 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευθούν.
Η κατασκευαστική εταιρία των εμβολίων, Johnson & Johnson, δήλωσε ότι "δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ασφάλεια και την φροντίδα των ανθρώπων που εμείς υπηρετούμε. Όταν λαμβάνουμε αναφορές ανεπιθύμητων αντιδράσεων από άτομα τα οποία λαμβάνουν τα φάρμακα ή τα εμβόλιά μας, συλλέγουμε τις απαραίτητες πληροφορίες και αξιολογούμε προσεκτικά τα γεγονότα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου