ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 6:30-9:30 ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00 - 1:00

29 Σεπτεμβρίου 2020

Άγιος Παΐσιος Τί κάνουμε μπροστά στον πειρασμό και τη δοκιμασία

-Γέροντα, όταν περνούμε κάποιον πειρασμό, μία μεγάλη δοκιμασία, τί να κάνουμε;

-Τί να κάνετε; Υπομονή να κάνετε. Η υπομονή είναι το ισχυρότερο φάρμακο που θεραπεύει τις μεγάλες και μακροχρόνιες δοκιμασίες. Οι περισσότερες δοκιμασίες μόνο με την υπομονή περνούν. Η μεγάλη υπομονή ξεδιαλύνει πολλά και φέρνει θεϊκά αποτελέσματα. εκεί που δεν περιμένεις την λύση, δίνει ο Θεός την καλύτερη λύση.

Να ξέρετε ότι ο Θεός ευαρεστείται, όταν ο άνθρωπος περνά δοκιμασίες και υπομένη αγόγγυστα δοξάζοντας το Άγιο όνομά Του. «Μακάριος ἀνὴρ ὃς ὑπομένει πειρασμόν», λέει ο Άγιος Ιάκωβος (Ιακ. α’ 12). Γι' αυτό να προσευχώμαστε να μας δίνη ο Καλός Θεός υπομονή, ώστε να τα υπομένουμε όλα αγόγγυστα και με δοξολογία. Η ζωή μας σ' αυτόν τον κόσμο είναι μία άσκηση και ο καθένας μας ασκείται με διαφορετικό τρόπο.

Να σκέφτεσθε τί τράβηξε ο Χριστός σ'εκείνα τα δύσκολα χρόνια! Πόσα προβλήματα του δημιουργούσαν οι Εβραίοι και δεν μιλούσε καθόλου! Ενώ είχε πληροφορία από τον Θεό ότι θα πάη στην Ρώμη, έμεινε στην φυλακή δύο χρόνια, γιατί ο ηγεμόνας καθυστερούσε την δίκη.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος πάλι τί υπέφερε! Για έναν μικρό γογγυσμό υπέστη ναυάγιο...Βλέπετε, επιτρέπει ο Θεός να ταλαιπωρηθούν για μικρά πράγματα οι Άγιοι, για να έχουμε εμείς παραδείγματα, ώστε να αντιμετωπίζουμε τους πειρασμούς με υπομονή, με προσευχή, αλλά και με χαρά.

Για να υπομείνεις τον άλλον πρέπει να τον αγαπήσεις.

-Γέροντα πώς αποκτιέται η υπομονή;

-Η υπομονή έχει βάση την αγάπη. "Η αγάπη πάντα υπομένει" λέει ο Απόστολος. Για να υπομείνης τον άλλον, πρέπει να τον αγαπήσεις, να τον πονέσης. Αν δεν τον πονέσης, τον βαριέσαι.

Από το βιβλίο: "ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ  ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Ε' ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ"

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου