29 Ιουνίου 2021

Γέροντος Δωροθέου: Ας βγούμε μπροστά αδερφοί...

Σήμερα, ζούμε σε μία εποχή που χρειάζεται ο λαός να επανευαγγελιστεί. Σήμερα ζητάει ο Χριστός Ευαγγελιστές, ζητάει Αποστόλους, ζητάει ανθρώπους να μιλήσουν για το όνομά Του. Ζητάει αυτούς που δεν ντρέπονται να κάνουν τον σταυρό τους, αυτούς που δεν ντρέπονται να πουν εγώ είμαι του Χριστού! Ομολογητές! Σε μια εποχή που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να φεύγει ο κόσμος από τον Θεό, ο Χριστός χτυπάει και την δική σου πόρτα και σου λέει: να στρατευτείς και εσύ με την αγιότητα του βίου σου, με την απλή ομολογία σου, να συνεργαστείς και εσύ με τον Χριστό
στο σχέδιο που έχει για την σωτηρία του Κόσμου...Ο Απόστολος Παύλος, ο πρώην διώκτης, λέει: "Θεοῦ ἐσμεν συνεργοί". Είμαστε συνεργάτες του Θεού!

Σήμερα, σε μια τέτοια εποχή, το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε νωθροί.

Ο Θεός μιλάει για κάποιον τέτοιον...Του λέει, έχασες εκείνη τη ζέση που είχες, και είσαι χλιαρός, και θέλω να σε εμέσω! Δεν θέλει χλιαρούς ο Χριστός! Ή παγωμένους ή καυτούς. Κοίταξε να αλλάξεις, του λέει. Να γυρίσει πίσω εκείνη η ζέση της πίστεως που είχες στην αρχή.

Σήμερα, που μοιάζει να υπάρχει μια αποστασία στον κόσμο και κανείς να μην νοιάζεται για τον Θεό και να μην Τον ομολογεί. Σήμερα σε καλεί και εσένα ο Χριστός και σου λέει: Έλα να στρατευτείς για την αγάπη μου. Αν μ' αγαπάς, μην ντρέπεσαι που με ξέρεις...

Ας βγούμε μπροστά αδερφοί, με την προσωπική  άσκηση. Ας κάνουμε τον εγωκεντρισμό μας χριστοκεντρισμό. Ας δεχτούμε την κλίση που έχουμε από τον Θεό. 

Λόγια πίστεως και ομολογίας του μακαριστού γέροντος Δωροθέου Τζεβελέκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου