2 Ιουλίου 2017

Ας τους να πιστεύουν στο θαύμα της ανάπτυξης. Εμείς πιστεύουμε στο Θαύμα της Παναγίας στην Ελλάδα

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Με την ανάπτυξη τους ο νεο-Έλληνας έχει καλή προοπτική για γκαρσόνι ;
Αύριο όμως δίχως τα τοκογλυφικά ρεμάλια έχει δυναμική προοπτική να γίνει πολιτισμικός οδηγός.

Διαφημίζουν τα ακριβότερα σχολεία-κολλέγια στον κόσμο με δίδακτρα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά σκοντάφτουν στην άγνοια τους ότι το ακριβότερο και πολυτιμότερο σχολείο είναι ο Οικουμενικός Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός.


To διακήρυξε η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ για τις ημέρες μας: «Μια μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων των λαών της οικουμένης». («Με τη βοήθεια του Θεού θα επικρατήσει το δίκαιόν μας», εφ. Η Νίκη, 19-4-41. Σύγχρονη δημοσίευση, στο λεύκωμα του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας)

Ο “πολλαπλασιαστής ισχύος” των ΕΛΛΗΝΩΝ πάντα θα είναι η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ.

Μπορεί οι ισχυροί της γης να έχουν πυρηνικά στρατηγικά όπλα αλλά εμείς οι καταφρονεμένοι πτωχοί Ορθόδοξοι Έλληνες μαζί με τον ΤΙΜΙΟ και Ζωοποιό Σταυρό έχουμε σαν πνευματικά υπερόπλα ότι σχετίζεται με τον ΒΙΟ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ δηλ. την εορτή της Κατάθεσης της Τίμιας Εσθήτος που εορτάζουμε αυτή την Κυριακή και την εορτή της Κατάθεσης της Τίμιας Ζώνης ΤΗΣ.

Δυο μεγάλες εορτές του καλοκαιριού γίνονται ορόσημα-οδοδείκτες για το ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ αφιερωμένο στην Παναγία μας και αποτελούν τα ζωντανά κομμάτια της υπερχιλιόχρονης ιστορίας της Ρωμιοσύνης που θα πρέπει να μάθουμε να τα χειριζόμαστε σωστά γνωρίζοντας τις διαδρομές τους μέσα στον χρόνο.

Η ΤΙΜΙΑ ΕΣΘΗΤΑ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

2 Ιουλίου
«Στο ναό των Βλαχερνών, που είχε κτίσει η βασίλισσα Πουλχερία, κόρη του αυτοκράτορα Αρκαδίου και σύζυγος του αυτοκράτορα Μαρκιανού (451 – 457 μ.Χ.), είχαν κατατεθεί τα σπάργανα (εντάφια) της Θεοτόκου, τα όποια είχαν σταλεί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ιουβενάλιο (βλέπε ίδια ημέρα). Όταν δε ήταν αυτοκράτορας ο Λέων Α’ ο Θράξ (457 – 474 μ.Χ.), οι πατρίκιοι Γάλβιος και Κάνδιδος έφεραν από τα Ιεροσόλυμα και την τίμια εσθήτα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Λέων την παρέλαβε και την κατέθεσε στο ναό των Βλαχερνών, μέσα σε χρυσή λάρνακα.

Η εσθήτα αυτή υπήρχε μέσα στο ναό των Βλαχερνών μέχρι το έτος 820 μ.Χ. Αλλά ο ναός αυτός το 1070 μ.Χ. κάηκε και κατόπιν, αφού ανοικοδομήθηκε, από απροσεξία ξανακάηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1434 μ.Χ. Βέβαια, πάντα τα τίμια αντικείμενα της Υπεραγίας Θεοτόκου γίνονται αφορμή στους αγωνιζόμενους χριστιανούς να μιμηθούν την αρετή της. Και όπως, λοιπόν, αυτή «διετήρει πάντα τὰ ρήματα (τοῦ Κυρίου) ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτῆς» (Λουκά, θ’ 51.), διατηρούσε, δηλαδή, τα λόγια του Υιού της βαθειά χαραγμένα στην καρδιά της, έτσι ας κάνουμε κι εμείς.»

Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

31 Αυγούστου
«Η ανακομιδή της τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου, άλλοι λένε ότι έγινε από το βασιλιά Αρκάδιο και άλλοι από το γιο του Θεοδόσιο τον Β’. Η μεταφορά έγινε από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη και την τοποθέτησαν σε μια χρυσή θήκη, που ονομάσθηκε αγία Σωρός. Όταν πέρασαν 410 χρόνια, ο βασιλιάς Λέων ο Σοφός άνοιξε την αγία αυτή Σωρό για τη βασίλισσα σύζυγο του Ζωή, που την διακατείχε πνεύμα ακάθαρτο. Όταν λοιπόν άνοιξε την αγία Σωρό, βρήκε την τίμια Ζώνη της Θεοτόκου να ακτινοβολεί υπερφυσικά. Και είχε μια χρυσή βούλα, που φανέρωνε το χρόνο και την ήμερα που μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Αφού λοιπόν την προσκύνησαν, ο Πατριάρχης άπλωσε την τιμία Ζώνη επάνω στη βασίλισσα, και αμέσως αυτή ελευθερώθηκε από το δαιμόνιο. Όποτε όλοι δόξασαν το Σωτήρα Χριστό και ευχαρίστησαν την πανάχραντη Μητέρα Του, η οποία είναι για τους πιστούς φρουρός, φύλαξ, προστάτις, καταφυγή, βοηθός, σκέπη, σε κάθε καιρό και τόπο, ήμερα και νύκτα.

Στη συνέχεια η Αγία Ζώνη τεμαχίστηκε και τεμάχιά της μεταφέρθηκαν σε διάφορους ναούς της Κωνσταντινούπολης. Μετά την άλωση της Πόλης από τούς Σταυροφόρους το 1204 μ.Χ., κάποια τεμάχια αρπάχτηκαν από τους βάρβαρους και απολίτιστους κατακτητές και μεταφέρθηκαν στη Δύση. Ένα μέρος όμως διασώθηκε και παρέμεινε στην Κωνσταντινούπολη και μετά την απελευθέρωση της Πόλης από τον Μιχαήλ Η’ Παλαιολόγο. Φυλασσόταν στον ιερό ναό της Θεοτόκου των Βλαχερνών. Η τελευταία αναφορά για το άγιο λείψανο είναι ενός ανώνυμου Ρώσου προσκυνητή στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του 1424 και 1453 μ.Χ.

Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τούς Τούρκους το 1453 μ.Χ., είναι άγνωστο τι απέγινε το υπόλοιπο μέρος της Αγίας Ζώνης στη συνέχεια. Έτσι το μοναδικό σωζόμενο τμήμα είναι αυτό που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου· με εξαιρετικά περιπετειώδη τρόπο έφτασε εκεί.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος είχε κατασκευάσει έναν χρυσό σταυρό για να τον προστατεύει στις εκστρατείες. Στη μέση του σταυρού είχε τοποθετηθεί τεμάχιο Τιμίου Ξύλου· ο σταυρός έφερε επίσης θήκες με άγια λείψανα Μαρτύρων, και ένα τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης. Όλοι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες έπαιρναν αυτόν τον σταυρό στις εκστρατείες. Το ίδιο έπραξε και ο αυτοκράτορας Ισαάκιος Β Ἄγγελος (1185-1195) σε μία εκστρατεία εναντίον του ηγεμόνα των Βουλγάρων Ασάν. Νικήθηκε όμως και μέσα στον πανικό ένας ιερέας τον πέταξε στο ποτάμι για να μην τον βεβηλώσουν οι εχθροί. Μετά από μερικές μέρες όμως οι Βούλγαροι τον βρήκαν· έτσι πέρασε στα χέρια του Ασάν.

Οι Βούλγαροι ηγεμόνες μιμούμενοι τούς Βυζαντινούς αυτοκράτορες έπαιρναν μαζί τους στις εκστρατείες το σταυρό. Σε μία μάχη όμως εναντίον των Σέρβων ο βουλγαρικός στρατός νικήθηκε από τον Σέρβο ηγεμόνα Λάζαρο (1371-1389). Ο Λάζαρος αργότερα δώρισε το σταυρό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου μαζί με το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης.

Οι Άγιοι Πατέρες της Ιεράς Μονής διασώζουν και μία παράδοση σύμφωνα με την οποία η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου αφιερώθηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου από τον αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ Καντακουζηνό (1341-1354), ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε από το αξίωμα, εκάρη μοναχός με το όνομα Ιωάσαφ και μόνασε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.» ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

η ΣΥΡΙΑ μας σύρει στον Γ΄ΠΠ γιατί οι ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ έμπλεξαν κανονικά στην Συρία.

Ουδείς από αυτούς μπορεί να πιστέψει ότι ξεκίνησε ο Γ΄ΠΠ γιατί ενδιαφέρονται μόνο για τα στενά συμφέροντα τους.

Στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε δεν χρειαζόμαστε μόνο ανδρείους αλλά και Αγίους.

Δεν παρακαλούμε να γίνει πόλεμος αφού τώρα έχουμε τον χειρότερο δαιμονικό πόλεμο μέσα στις πόλεις μας.

Ο άλλος-κανονικός πόλεμος δεν θα είναι η σημερινή γενοκτονία που επιτελείται αθόρυβα.

Ασκητής :Ο ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του, όλα θα γίνουν στις μέρες μας.

Ο ΘΕΟΣ δεν κάνει γεωπολιτική, απλώς γράφει ΙΣΤΟΡΙΑ πάλι για την Μικρά Ασία.

Οι τούρκοι ξαναέρχονται , μην σβήσεις το ΦΩΣ Έλληνα.

Πάει – πάει από την Κωνσταντινούπολη περνάει.

Στα ΟΠΛΑ και στην ΠΡΟΣΕΥΧΗ Ελλάδα, πάλι θα χορέψεις με τους λύκους.

ΜΟΝΟ η ΠΡΟΣΕΥΧΗ και η ΝΗΨΗ – ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, μας έμεινε, η ΠΙΣΤΗ και η ΕΛΠΙΔΑ μέχρι τελευταίας αναπνοής.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ-ΑΓΙΩΝ -ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ θα πορευτούμε διαφορετικά αλλά σωστά.

«όταν θα γίνει ο πόλεμος, οι πιστοί θα βλέπουν τους αγίους ζωντανούς και θα τους βοηθάνε. «Αν είσαστε στο εξωτερικό, αμέσως να γυρίσετε στην Ελλάδα, η Ελλάδα δεν θα πάθει σχεδόν τίποτε..» έλεγε ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΙΜΩΝΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Το 21 και το 40 ήταν το ΕΠΟΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τελειώνει με το ΕΠΟΣ της ΠΟΛΗΣ.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου