17 Απριλίου 2018

ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ – Η Ε.Ε. ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ

Η Κομισιόν παρουσιάζει αύριο στις Βρυξέλλες νέα σχέδια, τα οποία οι 28 κυβερνήσεις των χωρών-μελών καλούνται να υιοθετήσουν το συντομότερο.
Η Κομισιόν σχεδιάζει για όλες τις χώρες-μέλη νέες ταυτότητες με υποχρεωτικό ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες της Die Welt.
Η είδηση βέβαια επιμελώς παραλείπει και δεν αναφέρει αν οι νέες αυτές ταυτότητες θα είναι ηλεκτρονικές με ενσωματωμένο chip
rfid. Αυτό αποκρύπτεται επιμελώς γιατί οι  συνειδητοποιημένοι χριστιανοί αρνούνται να δεχθούν μία τέτοια ταυτότητα. Προβάλλονται μόνο τα βιομετρικά στοιχεία και η ανάγκη ασφάλειας και προστασίας. Μην έχετε όμως καμία αμφιβολία. Είναι αδύνατο να υπάρξει βιομετρική ταυτότητα ή διαβατήριο και να μη περιέχεται σ’  αυτά τα έγγραφα ένα μικροσκοπικό chip. Όποιος αμφιβάλλει, ας διαβάσει τι αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) για τα βιομετρικά διαβατήρια:  «… Το βιομετρικό διαβατήριο είναι ένα ηλεκτρονικό έγγραφο, το οποίο χρησιμοποιεί τα βιομετρικά χαρακτηριστικά προκειμένου να πιστοποιήσει την ταυτότητα των κατόχων του. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε ένα μικροσκοπικό chip, όπως ακριβώς αποθηκεύονται διάφορες πληροφορίες στις έξυπνες κάρτες (smartcards). Το chip χρησιμοποιείται επίσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα του διαβατηρίου καθώς και των βιομετρικών δεδομένων του..».


Παράλληλα, και στις ΗΠΑ «τρέχει» νέος νόμος για της ηλεκτρονικές ταυτότητες.
Μέχρι τώρα η ηλεκτρονική πιστοποίηση γινόταν μέσω ηλεκτρονικών καρτών άλλων κρατικών λειτουργιών λ.χ.  άδεια οδηγήσεως (βλ. φωτο):
Η είδηση για τις ΗΠΑ αναφέρει:

«Νόμος Η H.R.4760:   Η εξασφάλιση του αμερικανικού νόμου για το μέλλον του 2018 – είναι μια τεράστια προσφορά στο αστυνομικό κράτος που θα χρησιμοποιήσει μια εθνική ταυτότητα για την παρακολούθηση των Αμερικανών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Rep. Bob Goodlatte [R-VA-6] εισήγαγε το H.R.4760 – Ασφάλεια του Αμερικανικού Μέλλοντος Νόμου του 2018, ένα σαρωτικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλα από την Εκπαίδευση και το Εργατικό Δυναμικό ως στην Εσωτερική Ασφάλεια.

Επίσης, σε αυτό το μεγαλοπρεπή νομοσχέδιο 400 σελίδων βρίσκονται οι λεπτομέρειες μιας νέας βιομετρικής ταυτότητας που θα μπορούσε σύντομα να απαιτείται για όλους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία κάλυψη των μέσων ενημέρωσης σχετικά με αυτή τη νομοθεσία.

Ο H.R. 4760 θεσπίζει ένα υποχρεωτικό σύστημα εθνικής αναγνώρισης που απαιτεί από όλους τους Αμερικανούς να φέρουν αναγνωρισμένο από την κυβέρνηση δελτίο ταυτότητας που περιέχει «βιομετρικά χαρακτηριστικά». Χωρίς αυτήν την κάρτα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν θα μπορείτε να εργαστείτε σε αυτή τη χώρα.

Η νομοθεσία καταρτίστηκε υπό την αιγίδα μιας νομοθετικής λύσης για τους σημερινούς δικαιούχους του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals).»


Στον υπόλοιπο κόσμο (με εξαιρετική και ανεξήγητη (;) καθυστέρηση στην Ελλάδα) η  νέα ηλεκτρονική ταυτότητα είναι ένα γεγονός. Βλ. ενδεικτικά:
Ηλεκτρονική ταυτότητα Ουκρανίας.

Ηλεκτρονική ταυτότητα Τουρκίας

Ηλεκτρονική ταυτότητα Μαλβίδες



 Ηλεκτρονική ταυτότητα Αλβανίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου