23 Ιουνίου 2021

Σύνδρομο Guillain-Barré μετά από εμβολιασμό!


"Περιγράφηκαν μόλις πρόσφατα 11 περιπτώσεις συνδρόμου Guillain - Barré με εκδηλώσεις κάπως διαφορετικές του κλασικού. 

Όλες ήταν μετά τη χορήγηση εμβολίου κατά της Covid-19 και εκδηλώθηκαν 11-22 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου. 

Η συχνότητα τους θεωρήθηκε ότι είναι αρκετά υψηλότερη από ότι στον γενικό πληθυσμό".

Μάλιστα πέραν του εμβολίου της Pfizer, που ήταν γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει αυτό το σύνδρομο, περιστατικά Guillain Barré έχουν τώρα παρατηρηθεί και μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astra- Zeneca.

To σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο, στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα νεύρα του περιφερικού νευρικού μας συστήματος, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται αδυναμίες και παραισθησίες, οι οποίες μπορούν να καταλήξουν μέχρι και σε παράλυση. Σε ένα ποσοστό (20-30%), μπορεί να συμβεί προσβολή και των αναπνευστικών μυών, με αποτέλεσμα ο ασθενής να καταλήξει σε μηχανικό αερισμό με αναπνευστήρα. 

Σχόλιο ιστολογίου Λοίμωξη: 

Δεν έφταναν τόσες και τόσες ανεπιθύμητες ενέργειες των συγκεκριμένων εμβολίων που ήσαν απολύτως ασφαλή  (σύμφωνα με ρήσεις υπευθύνων πριν ακόμη αυτά κυκλοφορήσουν), τώρα προστέθηκε και το νευρολογικό αυτό σύνδρομο. Βέβαια, το σύνδρομο μπορεί να προκληθεί και από τον κορωνοϊό. 

Το θέμα όμως είναι να μην προκαλείται από το εμβόλιο. Ένα  εμβόλιο δεν είναι δυνατόν να προκαλεί τόσες ανεπιθύμητες ενέργειες με τέτοια συχνότητα. Τι εμβόλιο είναι τούτο;


ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:

Guillain-Barré syndrome variant occurring after SARS-CoV-2 vaccination



ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΡ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου