8 Ιουνίου 2021

Ο Θεός, εκτός από διηγήσεις και από βιβλία, είναι και εμπειρία!!!

 

Μπορεί ο Θεός να σε επισκεφτεί. Παράδειγμα ας πούμε. Λες την ευχή στο ταπεινό κελλάκι σου, στο δωμάτιό σου. Και μέσα στο μισοσκόταδο εσύ έχεις πάρει το κομποσκοινάκι σου και προσεύχεσαι. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με. Και μέσα στο μισοσκόταδο του κελιού σου ή του δωματίου σου, λάμπει  ένα φως. Ένα γλυκό φως σε επισκέπτεται.

Η σχέση με τον Χριστό δεν πρέπει να είναι γενική και θεωρητική αδελφοί. Δηλαδή, να κάνω έναν σταυρό  έτσι βιαστικά, βάζω ένα κεράκι, να τηρώ μερικά πράγματα και να νομίζω ότι αυτό είναι όλο. Όπως είπα και άλλη φορά ο Θεός δεν θέλει ένα κομμάτι μας, εσένα σε θέλει όλο. Αλλά δεν σε πιέζει για αυτό. Αλλά όσο βαθαίνει η σχέση σου με τον Θεό, αδελφοί, τότε όλο σου το είναι προσανατολίζεται προς τον θεό. 

 Τον Θεό πρέπει  να τον προσεγγίσουμε με όλο το είναι μας. Με κάθε τι που έχουμε και δεν έχουμε. Κάθε ίνα του σώματός μας και της ψυχής μας να προσανατολιστεί προς τον Θεό. Τότε θα κάνουμε πραγματικότητα την απαγγελία του ευαγγελίου, αγαπήσεις εξ όλης της ψυχής, εξ όλης της καρδίας, εξ όλης της ισχύος, εξ όλης της διανοίας. Γιατί, εδώ που τα λέμε, για να κερδίσεις την αιώνιο ζωή που όλοι ποθούμε πρέπει να αγαπήσεις. 

Γέροντος Δωροθέου
Απόσπασμα από ψηφιακό Αρχονταρίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου