13 Μαΐου 2020

Let My Prayer Arise (Αφήστε την προσευχή μου να αναδύεται)


Αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Χέρμαν της Αλάσκας, χρησιμοποιώντας πλάνα από την ιδιοκτησία του μοναστηριού.

Τα ακόλουθα αποσπάσματα από τους ορθόδοξους χριστιανούς αγίους, που αντλούνται από τη βαθιά εμπειρία προσευχής για τον
κόσμο, παρέχουν περαιτέρω προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του βίντεο:

"Εκεί [στον παράδεισο], όλοι εκείνοι που κυριάρχησαν θα δοξαστούν, εκείνοι που προσευχήθηκαν για τον κόσμο, που επωμίστηκαν τα βάρη όλων των θλίψεων ολόκληρου του κόσμου, γιατί ήταν η αγάπη του Χριστού, και η αγάπη δεν μπορεί να υποστεί ούτε μια ψυχή για να χαθεί "

«Όταν η ψυχή διατηρεί το πάθος της και μεγαλώνει ταπεινή, ο Κύριος της δίνει τη χάρη Του, και στη συνέχεια προσεύχεται για τους εχθρούς της, όπως και για τον εαυτό της, και ρίχνει δάκρυα για τον παγκόσμιο κόσμο»

- Άγιος Σιλουανός του Αγίου Όρους (1866-1938), από τον Άγιο Σιλουανό  τον Αθωνίτη, από τον Άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ. (Essex, Αγγλία: Stavropegic Monastery of St. John the Baptist, 1991), σ. 297.

«Ο κόσμος είναι τόσο γεμάτος δυστυχία! Όταν κάποιος νιώθει τόσο ενσυναίσθηση που πονάει η καρδιά του και νοιάζεται περισσότερο για τους άλλους από ό, τι για τον εαυτό του, μπορεί να δει ολόκληρο τον κόσμο σαν μέσα από μια ακτινογραφία που ακτινοβολεί με πνευματικό φως. Τόσες φορές όταν απαγγέλλω την προσευχή του Ιησού, βλέπω φτωχά μικρά παιδιά, λυπημένα παιδιά, να περνούν μπροστά μου και να παρακαλούν τον Θεό .... Μεταβαίνουμε στην ίδια συχνότητα, επικοινωνούμε. "

- Άγιος Παΐσιος ο Αγιορίτης (1924-1994), τομ. 1: Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο (Σουρωτή, Ελλάδα: Ιερά Μονή Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, 2007), σελ. 29.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου