25 Αυγούστου 2020

Εορτάστηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στον Άγιο Γεώργιο Αύρας Καλαμπάκας (φωτογραφικό υλικό)

Πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα  η καθιερωμένη  πανήγυρις  του Αγίου  Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στο Ιερό Παρεκκλήσιον Αγίου Γεωργίου Αύρας. Όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του Αγίου Κοσμά τιμήθηκε για ακόμη μία φορά με πλήθος πιστών. Στην περιοχή όπου είναι σήμερα χτισμένη η Μονή μάλιστα είχε περάσει και είχε διδάξει ο Άγιος Κοσμάς στους κατοίκους  του χωριού Αύρα Καλαμπάκας.
Στις 23 Αυγούστου το εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με συλλειτουργούντες τον υπεύθυνο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Τζεβελέκα, τον καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σιαμάδων Μακάριο Ιακωβάκη, καθώς και του πατρός Παύλου.
Με το πέρας της Ακολουθίας τελέσθηκαν στον προαύλιο χώρο
η Αρτοκλασία και το Ύψωμα με τη συνοδεία Βυζαντινού Χορού. Στο τέλος προσφέρθηκαν στους πιστούς αρτοκλασία, σιτάρι, γλυκό και χυμός.
Στις 24 Αυγούστου πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά  του Αιτωλού τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούντες τον Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Τζεβελέκα, τον  ιερομόναχο Παχώμιο εκ της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων, καθώς και τον εφημέριο Σπαθάδων πατήρ Θεόδωρο. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Αρτοκλασία και το Ύψωμα με τη συνοδεία Βυζαντινού Χορού. 
Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος της Μονής Αρχ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους, καθώς και τους διακονητές της Μονής για την χορηγία  και την προσφορά τους.
Ιδιαίτερες δε ευχαριστίες απέδωσε στον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Καλαμπάκας κ. Ευάγγελο Τσουρλίδα μετά των αντρών του για την πολύτιμη αρωγή τους στο έργο της Ιεράς Μονής από την αρχή της σύστασής της. Στον κ. Ευάγγελο Τσουρλίδα μάλιστα προσέφερε ως ευχαριστήριο δώρο μία αγιογραφημένη εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στο τέλος δόθηκε το καθιερωμένο κέρασμα της παραδοσιακής φασολάδας στους πιστούς, καθώς και καφές και κεράσματα. Στο χώρο της Ιεράς Μονής υπήρχε και μία μικρή έκθεση για τους πιστούς με ντόπιο μέλι της Ιεράς Μονής, βιβλία, κηραλοιφές και λοιπά χειροποίητα προϊόντα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
Κυριακή 23 Αυγούστου- Εσπερινός







Δευτέρα 24 Αυγούστου- Θεία Λειτουργία




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου