18 Φεβρουαρίου 2021

Το Σαν Φρανσίσκο καταθέτει μήνυση για το άνοιγμα των σχολείων- ρεκόρ αυτοκτονιών από μαθητές σχολικής ηλικίας


SAN FRANSISCO- Ο αριθμός των παιδιών με αυτοκτονικές τάσεις έχει φτάσει σε υψηλό ρεκόρ και οι επαγγελματίες υγείας λένε ότι είναι σαφές ότι η παραμονή του κλεισίματος των δημόσιων σχολείων "συνιστά μία κρίση της ψυχικής υγείας μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας", σύμφωνα με μία αγωγή που κατάθεσε η πόλη την Πέμπτη, με σκοπό να πιέσει στο άνοιγμα των αιθουσών διδασκαλίας. 

Ο  εισαγγελέας της  πόλης του San Fransisco, στην Καλιφόρνια, Dennis Herrera, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έκανε το βήμα της μήνυσης

της σχολικής συνοικίας της πόλης, η οποία παραμένει κλειστή σχεδόν επί ένα χρόνο. Στην πρότασή του που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του San Fransisco, ο Herrera συμπεριέλαβε ανησυχητικές μαρτυρίες νοσοκομείων, μαρτυρίες γιατρών και γονέων σχετικά με τις συναισθηματικές και ψυχικές βλάβες της εκτεταμένης εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μια μητέρα, η Allison Arieff, είπε ότι βρήκε πρόσφατα την 15χρονη κόρη της «κουλουριασμένη σε εμβρυϊκή θέση, να κλαίει δίπλα στο φορητό υπολογιστή της στις 11 π.μ.»...

Μια άλλη μητέρα, η Lindsay Sink, έχει δει μια «μεγάλη αλλαγή» στον 7χρονο γιο της, ο οποίος έχει «ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα που αναποδογυρίζουν ολόκληρο το σπίτι». Η 10χρονη κόρη της Sink βιώνει «κατάθλιψη και θυμό» και φοβάται ότι «η ψυχική υγεία της κόρης της θα συνεχίσει να υποφέρει» έως ότου ξαναρχίσει η μάθηση.

Το  Νοσοκομείο Παίδων Benioff του UCSF σημείωσε αύξηση κατά 66% στον αριθμό των αυτοκτονικών ιδεασμών των παιδιών στην αίθουσα των επειγόντων και αύξηση κατά 75% των νέων που χρειάστηκαν νοσηλεία για την ψυχική τους υγεία, αναφέρει η αγωγή, η οποία στηρίζεται στον λόγο παιδιάτρων, παιδοψυχιάτρων και ιατρών στα επείγοντα.

Τον περασμένο μήνα, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείο Παίδων USCF σημείωσε ρεκόρ υψηλών αριθμών παιδιών με αυτοκτονικές τάσεις, τα οποία προσήλθαν και δέχθηκαν αντιμετώπιση εκεί, σύμφωνα με τη νομική κατάθεση, στην οποία δεν υπήρχαν ακριβή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των περιστατικών και των επισκέψεων στα νοσοκομεία. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και γιατροί, οι οποίοι ανέφεραν μία αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης και των διατροφικών διαταραχών στα παιδιά, σύμφωνα με εθνικά δεδομένα.

"Τα ιατρικά δεδομένα είναι σαφή στο γεγονός ότι το κλείσιμο των σχολείων οδηγεί αναπόφευκτα σε μία κρίσης ψυχικής υγείας ανάμεσα στα παιδιά σχολικής ηλικίας στο San Fransico", αναφέρει η διευθύντρια του τμήματος διαχείρισης COVID στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου UCSF, Dr. Jeanne Noble.

"Η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση είναι μία μορφή διδασκαλίας, δεν είναι σχολείο", αναφέρεται στην αγωγή, στην οποία υποστηρίζεται ότι η εκπαίδευση ενός παιδιού ξεπερνά τα όρια των ακαδημαϊκών γνώσεων και επεκτείνεται σε μία ευρεία ποικιλία συναισθηματικών, κοινωνικών και αναπτυξιακών δεξιοτήτων, που μπορούν να διδαχθούν μόνο με την διαπροσωπική επαφή. Το να κρατήσεις τα παιδιά εκτός σχολείων "συνιστά μία ουσιαστική παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων".

Πηγή αποσπασμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου