20 Φεβρουαρίου 2021

Το σχέδιο πίσω από τo lockdown … ΠΩΣ ΞΕΓΕΛΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

 

 Πώς οι κεντρικοί τραπεζίτες αποσύρουν το παλιό σύστημα του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος και φέρνουν ένα νέο, όπου κάθε οικονομική συναλλαγή θα είναι ηλεκτρονική και πλήρως ελεγχόμενη.

• Πώς θα μεταβεί ο πλανήτης στο νέο αυταρχικό σύστημα μετανθρωπισμού και οικονομικού ολοκληρωτισμού.

• Ποιοι θα είναι οι βασικοί πυλώνες του νέου συστήματος.

• Πώς γίνεται η συστηματική προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί στον κόσμο το πώς αυτοί οι πυλώνες θα ενωθούν για να φτιάξουν το νέο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα υποταγής του ανθρώπου.

Η αμερικανίδα Catherine Austin Fitts, οικονομολόγος, πρώην

υφυπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της προεδρίας του George Bush, εκδότρια του «The Solari Report» και διευθύνουσα σύμβουλος του «Solari Investment Advisory Services», εξηγεί γιατί γίνεται το lockdown. Πώς έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να φέρει τα νέα νομισματικά συστήματα, καθώς το παλιό νομισματικό σύστημα καταρρέει. Ένα μέρος του σχεδίου είναι να χρεωκοπήσουν οι μικρές επιχειρήσεις, να εξουδετερωθεί η φιλολαϊκή ψήφος και να αυξηθεί η δύναμη της παγκόσμιας ελίτ.

Το Planet Lockdown είναι ένα ντοκιμαντέρ ενενήντα λεπτών σχετικό με την κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος σήμερα. H Catherine Austin Fitts είχε το θάρρος να πει την αλήθεια ενάντια σ΄ όλη την προπαγάνδα, ώστε να μας εμπνεύσει να κάνουμε το ίδιο.

Σχεδόν όλοι μας είμαστε συνένοχοι στο να λειτουργούμε το σύστημα και πρέπει καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του.

Πρέπει να έχουμε το θάρρος να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Μόλις το κάνουμε, θα γίνεται όλο και πιο εύκολο κάθε φορά.

Ακολουθούν εκτεταμένα αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ.

Ε.Ε.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

— Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει με όλη αυτή την κατάσταση;

Catherine Austin Fitts: Μόλις δημοσίευσα μια μεγάλη μελέτη, που ονομάζεται: «Η κατάσταση των νομισμάτων μας». Εκεί περιγράφω ότι για πολλές δεκαετίες το αποθεματικό νόμισμα ήταν το δολάριο. Το σύστημα είναι πλέον πεπαλαιωμένο, οπότε οι κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ένα καινούργιο σύστημα, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμο. Συνεπώς, είμαστε σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών και αβεβαιότητας, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να κρατήσουν λειτουργικό το σύστημα του δολαρίου και να επιταχύνουν το άλλο. Πρέπει να φέρουν το καινούργιο σύστημα χωρίς κανένας να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Αυτό κάνει τη διαδικασία πολύ χαοτική, καθώς ένα μεγάλο μέρος του καινούργιου δοκιμάζεται συνεχώς, πειραματίζονται μ΄ αυτό και φτιάχνουν μοντέλα μαζί με πολλούς κλάδους της βιομηχανίας.

Περιγράφω το νέο σύστημα ως το τέλος των νομισμάτων. Δεν θα φέρουν ένα νέο νόμισμα, αλλά ένα νέο τρόπο συναλλαγών, ο οποίος θα είναι απόλυτα ψηφιακός κι επί της ουσίας θα είναι το τέλος των νομισμάτων όπως τα ξέρουμε.

Αυτό που επιχειρούν να κάνουν συμπεριλαμβάνει όλα τα λεφτά του πλανήτη, οπότε είναι ένα μεγάλο, περίπλοκο

και αδιευθέτητο σχέδιο. Η πρόκληση που έχουν είναι το πώς θα πλασάρουν ένα σύστημα που αν το καταλάβαινε

ο κόσμος, κανένας δεν θα το ήθελε. Φυσικά, ο τρόπος που το κάνουν αυτό είναι με μια υγειονομική κρίση.

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ

— Σε τι χρησιμεύει μια οικονομική κρίση;

Catherine Austin Fitts: Γενικά, εάν λίγοι άνθρωποι θέλουν να ελέγξουν τους πολλούς, η ερώτηση είναι πώς ξεγελάς τα πρόβατα να πάνε στο σφαγείο χωρίς αυτά να το καταλάβουν και να αντισταθούν.

Η τέλεια λύση είναι με αόρατους εχθρούς. Είχαμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με τους αόρατους τρομοκράτες και τώρα ένας ιός είναι τέλειος, γιατί είναι αόρατος. Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει, ακριβώς γιατί είναι αόρατος. Οπότε, οι αόρατοι εχθροί προτιμούνται πάντοτε, ειδικά αν τρομάζουν τον κόσμο.

Εάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον τρόμο και ειδικά εάν μπορείς να δημιουργήσεις σημαντικά επίπεδα τρόμου, τότε ο κόσμος θα χρειάζεται την κυβέρνηση να τους προστατεύσει από τον αόρατο εχθρό.

Η δεύτερη στρατηγική που είναι πολύ αποτελεσματική είναι το «διαίρει και βασίλευε». Στο μεταξύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ΜΜΕ, που παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο για να στρέψεις άντρες εναντίον γυναικών, μαύρους εναντίον λευκών και αντίστροφα.

Ένας από τους λόγους που φέρνουν πολλούς μετανάστες στην Ευρώπη είναι για να στρέψουν το γενικό πληθυσμό εναντίον των μεταναστών, όποτε χρειάζεται η κυβέρνηση μετά να μπει στη μέση. Είτε μιλάμε για το «διαίρει και βασίλευε» είτε για αόρατους εχθρούς, όλες αυτές είναι τακτικές για να δημιουργήσουν φόβο και να κάνουν τους ανθρώπους να αποδέχονται τα πράγματα. Φυσικά, ο αόρατος ιός, τους επιτρέπει να θέτουν σε ισχύ τεράστιους μηχανισμούς ελέγχου. Μπορούν να σταματήσουν τους ανθρώπους από το να συγκεντρώνονται, να τους σταματήσουν από το να οργανώνονται και από το να συναντιούνται και να συζητούν για το τι συμβαίνει κ.λπ.. Επιπλέον, εάν ψηφιοποιήσουν τα πάντα με την ιχνηλάτηση επαφών, έχουν και το ποιος μιλάει με ποιον.

Αν καταφέρουν να κάνουν τους πάντες να δουλεύουν και να εκπαιδεύονται μέσω του Διαδικτύου, τότε μπορούν κυριολεκτικά να ακούσουν τα πάντα. Συνεπώς, μπορούν να εγκαθιδρύσουν έκτακτες συνθήκες παρακολούθησης, όλα στο όνομα της θεωρίας ότι μας προστατεύουν από τον αόρατο ιό. Είναι πολύ έξυπνο κι όπως βλέπετε έχει πιάσει σε πολύ κόσμο. Όχι σε όλους, αλλά σε πολύ κόσμο.

Δεν θέλω να υποτιμήσω την ικανότητα της ηγεσίας να απελευθερώσει παθογόνους μικροοργανισμούς που θα σκοτώσουν ανθρώπους και δεν θέλω να υπονοήσω ότι οι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουν. Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να πείσουν τον κόσμο να υποστηρίξει μια λύση, προτού δει πού οδηγεί αυτή η λύση κι αυτό γιατί μιλάμε για ένα σύστημα συναλλαγών. Δεν είναι πλέον νομισματικό, αλλά σύστημα ελέγχου. Είναι σαν ένα πιστωτικό υπόλοιπο στο κατάστημα. Εάν κάθε κεντρική τράπεζα βγάλει ένα ψηφιακό νόμισμα, τότε θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν ή όχι τα χρήματα του καθενός. Οπότε αν κάποιος δεν κάθεται καλά… αυτό ήταν! Φυσικά, όπως ξέρουμε, θέλουν να το συνδυάσουν με μετανθρωπισμό, που σημαίνει ότι κυριολεκτικά θα κάνουμε ενέσεις που θα εγκαθιστούν το ισοδύναμο ενός λειτουργικού συστήματος στο σώμα μας κι έτσι θα είμαστε στην κυριολεξία συνδεδεμένοι με το χρηματοοικονομικό σύστημα μέσω του σώματός μας.

ΠΑΓΙΔΑ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

— Για να κάνουμε ένα βήμα πίσω, ποιες είναι οι συνέπειες του lockdown;

Catherine Austin Fitts: Παλιότερα αποκαλούσα τον Πατριωτικό Νόμο ως στο Νόμο περί Συγκέντρωσης και Ελέγχου των Χρηματικών Ροών. Και τώρα έχουμε μια παρόμοια διαδικασία. Προσπαθούν να συγκεντρωποιήσουν τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο σε δραματικό βαθμό.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Έχουμε εκατό μικρές επιχειρήσεις σε μια κοινότητα. Τις ανακηρύσσουν «μη απαραίτητες» και τις κλείνουν. Εν μία νυκτί η Amazon και οι πολυεθνικές μπορούν να έρθουν και να πάρουν το μερίδιο αγοράς. Εν τω μεταξύ, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες, τα στεγαστικά τους δάνεια, όποτε μπαίνουν σε μια παγίδα χρέους και ψάχνουν απελπισμένα να βρουν χρήματα για να καλύψουν ουσιαστικά το χρέος τους και τα καθημερινά τους έξοδα. Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έχει θεσμοθετήσει μια μορφή ποσοτικής χαλάρωσης, όπου αγοράζουν εταιρικά ομόλογα. Οπότε οι εταιρείες που παίρνουν τα μερίδια αγοράς, μπορούν να χρηματοδοτηθούν ουσιαστικά με επιτόκια της τάξης του 0% με 1%. Το ίδιο και οι τράπεζες, ενώ την ίδια ώρα οι μικρομεσαίοι πληρώνουν 16% με 17% στις πιστωτικές τους κάρτες χωρίς να έχουν εισόδημα. Με αυτό τον τρόπο, τους φέρνουν σε αδιέξοδο, παίρνουν το μερίδιο αγοράς τους κι οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, γιατί είναι απασχολημένοι προσπαθώντας να βρουν λεφτά για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Κατά τον προεκλογικό αγώνα του 2016, είδαμε το γενικό πληθυσμό να υποστηρίζει υποψήφιους που πρότειναν διάφορες φιλολαϊκές πολιτικές. Ο Bernie Sanders είχε φιλολαϊκές πολιτικές, το ίδιο κι ο Donald Trump, σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους. Οπότε η παγκόσμια τάξη του κεφαλαίου συνειδητοποίησε ότι είχε πρόβλημα, που θα μπορούσε να λυθεί μόνο με την καταστροφή του ανεξάρτητου εισοδήματος των μικρών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και γενικά των ανθρώπων με ανεξάρτητες πηγές εισοδήματος. Αν κάποιος ήταν γιατρός ή δικηγόρος ή ορκωτός λογιστής με το δικό του ιατρείο ή γραφείο, σε γενικές γραμμές στήριζε τον υποψήφιο με τις φιλολαϊκές πολιτικές. Οπότε ο τρόπος για να σταματήσουν τέτοιους πολιτικούς είναι με το να κόψουν τις πηγές εισοδήματός τους και στήριξής τους, δηλαδή κλείνοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έτσι, δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να χρηματοδοτήσει και να υποστηρίξει τον Bernie Sanders ή τον Donald Trump.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

— Δηλαδή, το lockdown έχει περισσότερο σχέση με την οικονομία, παρά με τον ιό;

Catherine Austin Fitts: Είναι οικονομικός πόλεμος κι έχουμε το 1% των πλουσιότερων στον κόσμο. Από τον Απρίλιο μέχρι τώρα, είδαμε τους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως να αυξάνουν την περιουσία τους κατά 27%. Το συμπέρασμα είναι ότι αυτός ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος είναι απόλυτα επιτυχής, διότι ουσιαστικά έχουμε μια παγκόσμια καπιταλιστική τάξη. Κακώς το ονομάζω αυτό καπιταλισμό, γιατί δεν είναι. Είναι περισσότερο οικονομικός ολοκληρωτισμός. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν φανταστικές ποσότητες οικονομικού πλούτου όχι μόνο καταστρέφοντας το εισόδημα της μεσαίας τάξης και ενσωματώνοντάς το στις εταιρείες τους, αλλά και με το να βελτιώνουν σημαντικά τον πλούτο και τη δύναμη των μεγαλύτερων ανεπτυγμένων χωρών που ανήκουν στους G7, αλλά και της Κίνας αντίστοιχα από τις αναπτυγμένες χώρες.

Συνεπώς, οι χώρες με την πιο προηγμένη τεχνολογία, με πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη, σε λογισμικά και ψηφιακά συστήματα συμπεριλαμβανομένης της διαστημικής τεχνολογίας, πραγματοποιούν μια δραματική συγκέντρωση οικονομικής δύναμης, σε σχέση με τις πιο αδύναμες χώρες. Έτσι, βλέπουμε μια ενοποίηση οικονομικής δύναμης και συγκεντρωτισμό ισχύος στις πλουσιότερες και ισχυρότερες χώρες και κυρίως στο 1% που ελέγχει αυτές τις χώρες.

ΜΑΓΙΚΟΣ ΙΟΣ

Θα περιέγραφα τον Covid-19 ως την εγκαθίδρυση των απαραίτητων μέτρων ελέγχου, προκειμένου να μετατρέψουν τον πλανήτη από δημοκρατία σε τεχνοκρατία. Αυτό που παρατηρούμε, είναι αλλαγές στους μηχανισμούς και το χτίσιμο νέων συστημάτων ελέγχου. Οπότε, σκεφτείτε αυτό που συμβαίνει ως ένα πραξικόπημα. Πρόκειται περισσότερο για ένα πραξικόπημα, παρά για έναν ιό. Για περίπου είκοσι χρόνια είχαμε ένα οικονομικό πραξικόπημα στις ΗΠΑ και γνωρίζαμε ότι στο τέλος του 1995 πάρθηκε η απόφαση να μετακινήσουν πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρήματα εκτός της χώρας. Αυτό ήταν μέρος της μεγέθυνσης της φούσκας της παγκόσμιας οικονομίας και της παγκοσμιοποίησης και ήξεραν ότι όταν θα τελείωναν τη μετακίνηση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων, θα έπρεπε να ενοποιήσουν και να αλλάξουν τις βάσεις του συστήματος.

Έτσι, μετά το οικονομικό πραξικόπημα, αφού έκλεψαν όλα τα λεφτά από τα συνταξιοδοτικά ταμεία, έκλεψαν όλα τα λεφτά από το κράτος και τώρα αντί να πουν «κοιτάξτε κλέψαμε όλα τα λεφτά σας», χρειάζονται μια δικαιολογία, που θα τους επιτρέψει να ενοποιήσουν και να αλλάξουν τα θεμέλια του συστήματος. Οπότε, έχουν ένα μαγικό ιό κι εξαιτίας αυτού μας λένε ότι πρέπει να αλλάξουν το σύστημα.

Λόγω του μαγικού ιού, δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις. Λόγω του μαγικού ιού, δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία του κράτους. Κι έτσι έχουν την τέλεια μαγική δικαιολογία.

— Τα πάντα μπορούν να δικαιολογηθούν με τον ιό;

Catherine Austin Fitts: Ναι, ακριβώς! Είναι καταπληκτικό. Όλες οι επιπτώσεις του οικονομικού πραξικοπήματος, έχουν λυθεί δια μαγείας χάρη στο μαγικό ιό. Είναι φοβερό ότι υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν, αλλά πράγματι υπάρχουν. Εν μέρει, είναι αυτό που ο C.J. Hopkins αποκαλεί «Σέκτα του Covid». Όταν κάποιος προσχωρήσει στη σέκτα, τότε θα πιστέψει ότι ο μαγικός ιός πήρε όλα τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ..

ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ

— Πώς θα περιγράφατε την τεχνοκρατία, που επιχειρούν να προωθήσουν;

Catherine Austin Fitts: Η τεχνοκρατία που πιέζουν να εγκαθιδρύσουν, είναι αυτό που αποκαλείται Μετανθρωπισμός. Ουσιαστικά, χρησιμοποιούν ενέσεις για να εισάγουν υλικά στο ανθρώπινο σώμα για να δημιουργήσουν το ισοδύναμο ενός λειτουργικού συστήματος. Όλοι ξέρουν ότι η Microsoft βάζει τους χρήστες να κατεβάσουν ένα λειτουργικό σύστημα στους υπολογιστές τους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην εταιρεία να έχει πρόσβαση στον κάθε υπολογιστή μέσω της πίσω πόρτας σε μια πλειάδα παραγόντων και κάθε μήνα ή δίμηνο πρέπει να κατεβάζουμε ενημερώσεις, γιατί υπάρχουν «ιοί». Και γυρνάμε πίσω στο μαγικό ιό, που μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.

Αυτό είναι ένα παρόμοιο σύστημα για το σώμα μας. Εγχέουν υλικά στο σώμα μας και ουσιαστικά δημιουργούν τα ισοδύναμα ενός λειτουργικού συστήματος κι ενός δέκτη. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συνδέσουν τους πάντες στο υπολογιστικό νέφος, στο Internet. Μιλάμε για έναν τρόπο ψηφιακής ιχνηλάτησης και παρακολούθησης των ατόμων σε σχέση με τις οικονομικές συναλλαγές τους. Πρόκειται για έναν κόσμο μηδενικής ιδιωτικότητας. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουμε είναι αν στη συνέχεια εγκαθιδρύσουν ένα ή περισσότερα κρυπτονομίσματα από τις κεντρικές τράπεζες, τότε μιλάμε για ένα σύστημα όπου η κάθε κεντρική τράπεζα στον κόσμο μπορεί να αποκλείσει τον καθένα ξεχωριστά από τις συναλλαγές εάν δεν τους αρέσει ο τρόπος που κάποιος συμπεριφέρεται.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Πολύς κόσμος είναι εξοικειωμένος με το σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας. Αυτό που πάνε να εφαρμόσουν είναι παρόμοιο με αυτό. Εάν εγκατασταθεί το έξυπνο δίκτυο στο αυτοκίνητο του καθενός, στην κοινότητα κι εν τέλει στο ίδιο του το σώμα, τότε έχουμε 24ωρη παρακολούθηση.

Κι αν οι άνθρωποι δεν κάνουν αυτό που τους λένε και δεν συμπεριφέρονται με τον τρόπο που θα τους υπαγορεύεται, τότε θα μπορούν να κλείσουν τα χρήματα του καθενός και θα το κάνουν. Επιπλέον, θα μπορούν να έχουν και χωρικό έλεγχο. Εάν θα πούν ότι δεν επιτρέπονται τα ταξίδια πάνω από πέντε μίλια, τότε έτσι θα είναι. Κι αυτό γιατί θα βρισκόμαστε σε ένα σύστημα πλήρους ψηφιακού ελέγχου, που θα ελέγχεται από τους κεντρικούς τραπεζίτες μέσω των χρημάτων. Ψηφιοποιούμε τα πάντα, αλλά αυτό περιλαμβάνει το ανθρώπινο σώμα και τον ανθρώπινο νου. Έτσι, αυτό το σύστημα θα παρέχει πλήρη έλεγχο όχι μόνο της δυνατότητας του καθενός να πραγματοποιεί οικονομικές συναλλαγές σε σύνδεση με το σώμα του, αλλά θα παρέχει και πολύ εξελιγμένη τεχνολογία ελέγχου της σκέψης μέσω των ΜΜΕ και των συνδέσεων με το υπολογιστικό νέφος. Οπότε, κατά κάποιο τρόπο θα είμαστε συνδεδεμένοι σε μια συλλογική κεντρική νοημοσύνη. Ο μετανθρωπισμός και η τεχνοκρατία πάνε χέρι-χέρι. Θα το περιέγραφα όλο αυτό ως ένα σύστημα δουλείας. Μιλάμε για μετάβαση από την ελευθερία, όπου έχουμε ελευθερία μετακίνησης και ελευθερία λόγου, σε ένα σύστημα πλήρους ελέγχου όλο το 24ωρο συμπεριλαμβανομένου και του ελέγχου της σκέψης.

Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι οι εξής: Εάν το είδος της επιτροπής που διοικεί τον κόσμο, το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ είναι «Ο κ. Παγκόσμιος», εάν λοιπόν ο κ. Παγκόσμιος θέλει να πάει σε ένα σύστημα δουλείας κι οι υπόλοιποι θέλουμε να παραμείνουμε σε ανθρώπινο πολιτισμό, τότε έχουμε μια θεμελιώδη διαφωνία ενώπιόν μας.

Δείτε τι συμβαίνει:

• Έχουμε τους ανθρώπους της τεχνολογίας να φτιάχνουν τα υπολογιστικά νέφη και τις τηλεπικοινωνίες.

• Έχουμε το στρατό να επενδύει στη διαστημική τεχνολογία.

• Έχουμε την Επιχείρηση Warp Speed για τα εμβόλια.

• Έχουμε τις μεγάλες φαρμακευτικές που φτιάχνουν τις ενέσεις που είναι γεμάτες από μυστηριώδη συστατικά που αλλάζουν και τροποποιούν το DNA του δέκτη και πιθανόν προκαλούν και στειρότητα.

• Έπειτα έχουμε τα ΜΜΕ, να αναβλύζουν προπαγάνδα.

• Και τέλος έχουμε τους κεντρικούς τραπεζίτες, να σχεδιάζουν τα κρυπτονομίσματα των κεντρικών τραπεζών.

Έχουμε λοιπόν αυτούς τους διαφορετικούς πυλώνες κι είναι πολύ σημαντικό να τους έχετε υπόψη σας όταν κοιτάτε τι συμβαίνει μέρα με τη μέρα, ειδικά στα ΜΜΕ.

Προσπαθούν να τους κρατήσουν ξεχωριστά, ώστε να μην μπορείτε να δείτε πως πρόκειται να τους ενώσουν σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο βασικά θα ενσωματώνεται στο σώμα και στο μυαλό σας.

— Με ποιο σκοπό;

Catherine Austin Fitts: Για να εγκαθιδρύσουν το σύστημα δουλείας. Με άλλα λόγια, αν πρόκειται να κάνουν τα πάντα μέσω ενός έξυπνου δικτύου και πρέπει να λειτουργήσουν το έξυπνο δίκτυο στη γειτονιά μας και στη συνέχεια πρέπει να λειτουργήσουν το έξυπνο δίκτυο στο σώμα μας, το ερώτημα είναι πως θα το εγκαταστήσουν έξω στη γειτονιά μας και πώς θα το εγκαταστήσουν στο σώμα μας χωρίς να αντιληφθούμε την παγίδα. Γι΄ αυτό προσπαθούν να διατηρήσουν τις διαφορετικές γραμμές ξεχωριστές.

Αν παρατηρήσετε τους κεντρικούς τραπεζίτες, προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότερο να μένουν μακριά από αυτές τις συζητήσεις. Ήταν ενδιαφέρον, παρακολουθούσα μια παρουσίαση του ΔΝΤ μαζί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, σχετικά με τις διασυνοριακές πληρωμές. Κάποια στιγμή, ο επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε το παγκόσμιο ψηφιακό σύστημα ταυτότητας. Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ σχεδόν έπαθε ανακοπή. Μπορούσες να το νιώσεις να φεύγει ένα Γαλαξία μακριά λέγοντας «όχι, όχι, όχι!». Κι αυτό γιατί υπάρχουν 325 εκατομμύρια αμερικάνοι και περισσότερα από 325 εκατομμύρια όπλα και δεν θέλει να δουν όλοι τι τρέχει μέχρι να κλείσει η παγίδα και να είναι πλέον πολύ αργά.

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΝΕΣΗΣ

— Μας έστησαν παγίδα φέτος;

Catherine Austin Fitts: Ναι, αλλά η πόρτα της δεν έχει κλείσει. Ο λόγος που μιλάμε είναι, επειδή η διαφάνεια μπορεί να τινάξει το σχέδιό τους στον αέρα. Είναι ενδιαφέρον, γιατί στις αρχές του έτους έγραψα το άρθρο: «Η απάτη της ένεσης» και είπα ότι ο Bill Gates προσπαθεί να κατεβάσει ένα λειτουργικό σύστημα στο σώμα μας, όπως ακριβώς το κατεβάζουμε στο μυαλό μας και να χρησιμοποιείται ο ίδιος ως δικαιολογία για να πρέπει να το ενημερώνουμε, προκειμένου να λειτουργούν καθημερινά οι πίσω πόρτες του.

Τρεις μήνες αργότερα, ο James Corbett έφτιαξε μια υπέροχη σειρά ντοκιμαντέρ για τον Gates κι αρκετοί άνθρωποι βγήκαν και τα επιβεβαίωσαν όλα αυτά. Ήταν το φθινόπωρο, όταν η Yahoo δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στις οικονομικές της στήλες, που έλεγε ότι το 44% των ρεπουμπλικάνων πίστευαν ότι ο Bill Gates θέλει να τους τσιπάρει κι είπα: «εντάξει, σημειώνουμε πρόοδο». Και τότε ήταν, που κατά κάποιο τρόπο, εξαφανίστηκε ο Gates και δημιούργησαν την επιχείρηση «Warp Speed». Το άτομο που επέλεξαν να ηγηθεί αυτού του project, διεύθυνε την έρευνα στην GlaxoSmithKline και είναι ειδικός στην ενέσιμη διασύνδεση εγκεφάλου-μηχανών.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΝΕΦΗ

— Είναι ανατριχιαστικό ένα τέτοιο βιογραφικό γι΄ αυτή τη δουλειά, έτσι;

Catherine Austin Fitts: Είναι ένα τέλειο βιογραφικό γι΄ αυτή τη δουλειά!

Μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις που συνέβησαν το 2019, είναι η ακόλουθη. Εκτός από την έγκριση του σχεδίου που προανέφερα από τους κεντρικούς τραπεζίτες στη συνάντησή τους στο Jackson Hall, ήταν και η σύναψη της σύμβασης JEDI για την παροχή υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους από τη Microsoft προς το Υπουργείο Άμυνας.

Η Amazon είναι ουσιαστικά εργολάβος της CIA και των μυστικών υπηρεσιών. Άρχισε να εμφανίζει κέρδη, όταν σύναψε μεγάλες συμβάσεις με τη CIA για να παρέχει υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους όχι μόνο στη CIA, αλλά και στις 17 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, μέσω αυτής της σύμβασης-πλαισίου.

Η Leidos τρέχει μια άλλη μεγάλη σύμβαση. Στα τέλη του 2019, η Leidos κέρδισε μία μεγάλη σύμβαση με το Ναυτικό και στη συνέχεια το Υπουργείο Άμυνας έκανε το συμβόλαιο JEDI.

Έτσι, οι τρεις αυτές τεράστιες συμβάσεις παροχής υπολογιστικών υπηρεσιών νέφους, τους δίνουν τη δυνατότητα να επανασχεδιάσουν ριζικά τον τρόπο λειτουργίας των ταμειακών ροών, μόλις συνδέσουν εκεί πέρα τον κόσμο. Έτσι μπορούν κυριολεκτικά να κλείσουν όλες τις μικρές επιχειρήσεις ή σχεδόν όλες, να βάλουν τους πάντες σε ένα καθολικό βασικό εισόδημα, που θα είναι βασικά ένα σύστημα ελέγχου και να τα τρέχουν όλα αυτά μέσα από τα στρατιωτικά υπολογιστικά νέφη.

ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

— Επομένως, μπορείτε να δείτε πού πηγαίνουμε, αλλά είναι λίγο αβέβαιο το γιατί.

Catherine Austin Fitts: Όχι, είναι απλό. Η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύστημα ελέγχου και να συγκεντρωποιηθεί ακόμα περισσότερο ο οικονομικός και πολιτικός έλεγχος.

Να σας δώσω ένα τέλειο παράδειγμα: Κατά τη γνώμη μου, υπήρχαν δύο λόγοι που σταμάτησε το εμπόριο σκλάβων στην Αμερική. Ο ένας λόγος είναι ότι δεν μπορούσαν να τελειοποιήσουν το σύστημα εγγυήσεών τους. Οι τράπεζες του Λονδίνου έχαναν συνεχώς χρήματα, επειδή όταν έπεφτε η αγορά εμπορευμάτων, οι ιδιοκτήτες των φυτειών πουλούσαν στα δυτικά τους σκλάβους τους κι οι τράπεζες δεν μπορούσαν να πάνε να εισπράξουν τις εγγυήσεις τους. Χρηματοδοτούσαν δηλαδή την αγορά ενός σκλάβου με ένα δάνειο στο 50% της αξίας της αγοράς και στη συνέχεια, όταν οι αγορές εμπορευμάτων έπεφταν, οι ιδιοκτήτες πουλούσαν τους σκλάβους λέγοντας ότι απέδρασαν και οι τράπεζες έμεναν ξεκρέμαστες.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι οι αϊτινοί επαναστάτησαν κι οι ευρωπαίοι, παρόλο που έστειλαν αρκετούς στρατούς για να καταστείλουν την εξέγερση, ποτέ δεν μπόρεσαν. Οι αϊτινοί ήταν πολύ καλοί.

Αν κοιτάξετε τώρα την ψηφιακή τεχνολογία, μπορούν να τελειοποιήσουν το σύστημα εγγυήσεων και σε συνδυασμό με τον διαστημικό οπλισμό και το είδος όπλων που έχουν στο Διάστημα και την παρακολούθηση, μπορούν να καταστείλουν οποιαδήποτε εξέγερση. Έτσι, ο λόγος που το εμπόριο σκλάβων ήταν απίστευτα κερδοφόρο και η ιστορία του κόσμου είναι η δουλεία, είναι γιατί πρόκειται για την πιο κερδοφόρα επιχείρηση. Είναι πιο επικερδής από τις εξορύξεις, πιο επικερδής από τα ναρκωτικά. Είναι πιο κερδοφόρα από όλες τις επιχειρήσεις, που έχουν να κάνουν με εθισμούς. Αν λοιπόν έχουν πλέον την τεχνολογική δυνατότητα να εφαρμόσουν τη δουλεία, πιστεύω ότι λένε: «Εντάξει, ας το κάνουμε». Και ένας λόγος που το λένε αυτό είναι το γεγονός ότι η τεχνολογία κάνει πολύ πιο εύκολο μια μικρή ομάδα ανθρώπων να μαζευτούν και να αποκτήσουν μεγάλη δύναμη. Για παράδειγμα, εάν φέρουν μια πρωτοποριακή ενεργειακή τεχνολογία, υπάρχει ο κίνδυνος μια μικρή ομάδα τρελών να φτιάξει όπλα με αυτή. Η τεχνολογία είναι λοιπόν ισχυρή. Όσο ισχυρότερη είναι η τεχνολογία που ενσωματώνεται στην κοινωνία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να χάσουν τον έλεγχο.

Υπάρχουν κι άλλες θεωρίες για το γιατί κάποιοι θα ήθελαν πλήρη έλεγχο. Θα σας δώσω έναν άλλον λόγο: Δεδομένης της δυσκολίας σίτισης και διαχείρισης ενός πληθυσμού που όλο και μεγαλώνει, αν πλέον έχουν βιοτεχνολογία που επιτρέπει στον κ. Παγκόσμιο να ζήσει για 150 χρόνια, δεν μπορεί να το κρατήσει μυστικό. Αν οι πλουσιότεροι ζουν για 150 χρόνια κι εμείς όχι, δεν μπορούν να το κρατήσουν μυστικό. Γιατί λοιπόν να μη μειώσουν τον πληθυσμό, να εντάξουν ρομπότ στην παραγωγή, να χρησιμοποιήσουν ρομποτική για τα πάντα κι έτσι να μπορούν να έχουν μια πολύ πλούσια και πολυτελή ζωή χωρίς τους πονοκέφαλους της διαχείρισης.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

— Άρα μιλάμε για διάσπαση της κοινωνίας σε διαφορετικές τάξεις; Σε μια ανώτατη τάξη και σε μια τεράστια αγροτιά αναμεμειγμένη με ρομποτική τεχνολογία;

Catherine Austin Fitts: Ναι! Με άλλα λόγια, αυτό που πιστεύω ότι προσπαθούν να κάνουν είναι, ότι ο κ. Παγκόσμιος χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να προχωρήσει σε ένα σύστημα, όπου με την ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και το λογισμικό, λίγα άτομα θα μπορούν να ελέγξουν τα πολλά με πολύ λιγότερους πονοκεφάλους και φόβους. Πρέπει να θυμάστε ότι ο κ. Παγκόσμιος φοβάται πολύ τον γενικό πληθυσμό.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

— Είναι ο φόβος τους;

Catherine Austin Fitts: Ναι, φοβούνται πολύ. Έχω μάθει ότι η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μαζευτεί πολλές φορές για να συζητήσουν πώς θα γίνει να καταργήσουν τη μυστικότητα. Κάθε φορά, καταλήγουν στο ότι είναι αδύνατο. Δεν μπορούν να καταργήσουν τη μυστικότητα, επειδή οι υποχρεώσεις τους είναι τεράστιες και διατρέχουν τεράστιους κινδύνους. Φοβούνται τον απλό κόσμο.

Η ιστορία της διακυβέρνησης δείχνει ότι κάποιες φορές ο γενικός πληθυσμός ξεσηκώνεται και σκοτώνει την ηγεσία. Στην Αμερική υπάρχουν εκατομμύρια όπλα. Φαντάζομαι, ότι ο λόγος που ο αμερικάνος κεντρικός τραπεζίτης έκανε πίσω όταν η επικεφαλής του ΔΝΤ μιλούσε για ψηφιακές ταυτότητες, είναι ότι βρίσκεται εκεί γνωρίζοντας ότι υπάρχουν 325 εκατομμύρια άνθρωποι, πολλοί από αυτούς έχουν όπλα και δεν έχουν ακόμα lockdown.

Αυτός είναι ο λόγος, που η Δεύτερη Τροπολογία είναι τόσο εριστικό ζήτημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι στις υπόλοιπες χώρες δεν καταλαβαίνουν γιατί οι άνθρωποι στην Αμερική είναι τόσο μανιώδεις σχετικά με την κατοχή όπλων. Ο πρώτος λόγος για τον οποίο θέλουν μανιωδώς να έχουν όπλα είναι ότι δεν καταλαβαίνουν τη δύναμη του ελέγχου της σκέψης. Έτσι, αν μπορούν να εδραιώσουν απόλυτο έλεγχο του μυαλού, που έτσι είναι το σύστημα, τότε τα όπλα δεν είναι τόσο επικίνδυνα γι΄ αυτούς.

Αλλά για να κάνει η ηγεσία αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει, θα ήταν πολύ βολικό αν μπορούσαν να κατάσχουν τα όπλα. Και θα δείτε, ότι αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τις εκλογές, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσουν να κάνουν. Αφού αναγκάσουν όλους να φορούν πάνες προσώπου, θα προσπαθήσουν να κατάσχουν τα όπλα. Και γι΄ αυτό είναι τόσο σημαντικό το ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν αν ο Ρεπουμπλικάνοι έχουν τη Γερουσία.

ΣΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΕΚΤΑ

— Οι εκλογές είναι ένα χάλι, ε;

Catherine Austin Fitts: Κοιτάξτε να δείτε, μεγάλωσα στη Φιλαδέλφεια κι ο πατέρας του πρώτου φίλου μου ήταν αρχηγός του εκλογικού διαμερίσματος κι έβγαινε με μετρητά κι εξαγόραζε όλες τις ψήφους σε όλες τις εκλογές. Υπάρχει λοιπόν μια παλιά παράδοση στην Αμερική σχετικά με τη νοθεία των ψήφων. Και αυτό που λέω συνέχεια είναι ότι κανένας από αυτούς τους υποψηφίους δεν θα ήταν υποψήφιος χωρίς κάποια νοθεία στις ψήφους. Είμαστε λοιπόν σε μια γελοία κατάσταση. Αλλά δεν έχω δει ποτέ μια τόσο οφθαλμοφανή νοθεία και πιστεύω κατά κάποιο τρόπο, ότι δεν θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει μια σαρωτική νίκη του Trump χωρίς τον κορονοϊό.

Οπότε, μία ερώτηση που έχω, είναι η εξής: Πόσο μεγάλο μέρος του χρονοδιαγράμματος αυτής της υγειονομικής επιχείρησης είναι σχεδιασμένο για να βεβαιωθούν ότι δεν θα εκλεγεί κάποιος φιλολαϊκός πρόεδρος; Γιατί νόμιζα ότι θα την έκαναν μετά τις εκλογές. Μου είναι δύσκολο βέβαια, να σκεφτώ τον Donald Trump ως φιλολαϊκό, γιατί είναι αρκετά σύμφωνος με την ιδέα του συγκεντρωτισμού. Αλλά όπως είπε κι ο Michael Moore, είναι ο τρόπος του αμερικανικού λαού να πει «άει γ… στην ηγεσία». Νομίζω λοιπόν ότι ήταν πολύ σημαντικό για αυτούς να απαλλαγούν από τον Trump, κάτι που προσπαθούν να κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποίησαν μαζική νοθεία ψήφων για να το κάνουν, αλλά έκαναν τη νοθεία με ένα τρόπο που είναι προφανές ότι η νοθεία είναι υπερβολική. Και είναι σαν να στρέφονται στον πληθυσμό, τον οποίο προσπαθούν να μετατρέψουν σε σέκτα και να του λένε ότι πρέπει να προσποιηθείτε ότι αυτός ο τύπος είναι ο Πρόεδρος, παρόλο που γνωρίζετε ότι δεν είναι.

Έχουμε λοιπόν ένα ψεύτικο ιό, έναν μαγικό ιό, έναν ψεύτικο πρόεδρο κι ένα μαγικό πολιτικό σύστημα. Πραγματικά, αρχίζει να θυμίζει θρησκευτική σέκτα το όλο θέμα. Είναι το μόνο πράγμα, που μπορώ να πω.

BLACK LIVES MATTER: ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

— Είναι σαν να πάτησε κάποιος ένα κουμπί φέτος κι είμαστε πλέον σε ένα παράξενο κόσμο, έτσι;

Catherine Austin Fitts: Από τη στιγμή που άρχισαν να κλέβουν τα χρήματα, περάσαμε σε έναν παράξενο κόσμο. Η μοναδική διαφορά με το σήμερα είναι ότι καθώς έκλεβαν όλα τα χρήματα, και η επίσημη «πραγματικότητα» απομακρύνθηκε από την πραγματικότητα ακόμα περισσότερο, γιατί αυτό είναι αναπόσπαστο μέρος της μυστικότητας, πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι μπορούσαν να μείνουν σε μία μέση οδό. Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι είτε πρέπει να πας με τη σέκτα είτε με την αλήθεια. Η μέση οδός εξαφανίζεται. Άρα, πρέπει ο καθένας να διαλέξει ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τις ταραχές υπέρ του «Black Lives Matter». Όταν άρχισαν οι ταραχές, η ηγεσία πήρε τη θέση ότι δεν μπορούσε ο κόσμος να πάει στην εκκλησία, λόγω του κινδύνου του μαγικού ιού, αλλά μπορούσε να πάει στις διαδηλώσεις και να διαμαρτυρηθεί. Η ομάδα μου κι εγώ, ξεκινήσαμε να εξετάζουμε τις ταραχές. Αν μπείτε στην ιστοσελίδα του Solari, υπάρχει μια βάση δεδομένων, που νομίζω ονομάζεται «Ταραχές Covid-19 και FED». Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που κάναμε, ήταν να κοιτάξουμε στην Πολιτεία και να δούμε σε ποιες πόλεις ο κυβερνήτης ήταν Δημοκρατικός και σε ποιες Ρεπουμπλικάνος.

Ύστερα, κοιτάξαμε τον αριθμό των κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό και μετά είπαμε ότι θα τσεκάρουμε ένα κουτάκι που θα λέγεται «Ταραχές» για τις πόλεις όπου έγιναν ταραχές. Έτσι αρχίσαμε να βλέπουμε το μοτίβο των ταραχών σε σχέση με το ποιο κόμμα ελέγχει κάθε πόλη και σε σχέση με την αντιμετώπιση του μαγικού ιού από την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Είμαι πολύ διαισθητικός άνθρωπος κι όταν κοιτούσα τα δεδομένα σκεφτόμουν: «Κάτι υπάρχει εδώ». Είπα λοιπόν στον υπέροχο συνεργάτη μου, που το έφτιαχνε αυτό: «Κάνε μου μια χάρη, θέλω να βάλεις ένα κουτάκι που να λέγεται “Ομοσπονδιακή Τράπεζα” και θέλω να τσεκάρεις το κουτί». Υπάρχουν δώδεκα ομοσπονδιακές τράπεζες, μια έδρα και μετά τα παραρτήματα. Συνολικά, 37 τοποθεσίες. Είπα στο συνεργάτη μου ότι θέλω να τσεκάρει το κουτάκι σε κάθε πόλη όπου έχουμε υποκατάστημα ή τράπεζα ή την έδρα ομοσπονδιακής τράπεζας.

Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι οι 34 από τις 37 τοποθεσίες με ομοσπονδιακές τράπεζες, είχαν και ταραχές. Είπα: «Μισό λεπτό, αυτό είναι ένα μοτίβο. Κάτι συμβαίνει εδώ, ας το ερευνήσουμε».

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τη Minneapolis. Είπαμε: ας πάρουμε τα δεδομένα όλων των κτιρίων ή επιχειρήσεων που έπαθαν ζημιές ή κάηκαν ολοσχερώς κι ας χαρτογραφήσουμε πού βρίσκονται αυτές οι επιχειρήσεις και πόσο κοντά ήταν στην ομοσπονδιακή τράπεζα. Υπάρχει ένας δρόμος που διασχίζει τη Minneapolis, που ονομάζεται Lake. Χαρτογραφώντας τα κατεστραμμένα κτίρια, ουσιαστικά ανακαλύψαμε τις λεγόμενες Ζώνες Ευκαιριών.

Ξέρετε τι είναι μια Ζώνη Ευκαιριών; Είναι ένας μηχανισμός φορολογικής προστασίας, που δημιουργήθηκε το 2018, προκειμένου να βοηθήσει τους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας να αποφύγουν τα κεφαλαιακά κέρδη, όταν πουλούσαν τις μετοχές τους. Έτσι, κάποιος σαν τον Jeff Bezos, που πούλησε δέκα δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές φέτος, εάν μετέφερε τα έσοδά του σε επενδύσεις στη «Ζώνη Ευκαιρίας» και τα διαχειριζόταν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, θα μπορούσε να αποφύγει όλους τους φόρους υπεραξίας. Αυτό είναι απίστευτα επικερδές.

Όταν πρωτοείδα ότι καταστρέφονται παλιά κτίρια κι επιχειρήσεις κατά μήκος της οδού Lake, συνειδητοποίησα ότι ήταν ακριβώς στο επίκεντρο της Ζώνης Ευκαιρίας. Ξέρετε, ήμουν Υφυπουργός Στέγασης, οπότε άρχισα να γελάω και είπα, ότι αυτό δεν είναι μοτίβο διαδηλώσεων, αλλά σχέδιο απόκτησης ακινήτων.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

— Άρα, αυτό που λέτε είναι ότι έγινε για να πέσουν οι τιμές στην πόλη;

Catherine Austin Fitts: Λοιπόν, έχουμε μια σειρά από ακμάζουσες μικρές επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων ανήκουν σε αφροαμερικανούς και λατινοαμερικανούς κατά μήκος μιας συγκεκριμένης λεωφόρου στη Ζώνη Ευκαιρίας. Πρώτα, ανακηρύσσουν τις επιχειρήσεις ως «μη αναγκαίες» και τις κλείνουν. Ο μαγικός ιός. Άρα, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Και μετά γίνονται ταραχές και τις καίνε και τους προκαλούν ζημιές.

Τώρα λοιπόν, έχει κλείσει η επιχείρησή τους και πλέον τους βαραίνουν τα χρέη τους είτε είναι το στεγαστικό τους ή η πιστωτική τους. Κι ακόμα χειρότερα, το κτίριό τους έχει υποστεί ζημιές και φυσικά, η ασφάλεια δεν καλύπτει όλες τις επισκευές. Είναι προφανές ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο και φθηνότερο γι΄ αυτούς να πάνε και να αγοράσουν όλα αυτά τα κτίρια. Ιδού, ονομάζεται καπιταλισμός της καταστροφής.

Χαρτογραφήσαμε λοιπόν τη Minneapolis και μετά χαρτογραφήσαμε την Kenosha, το Portland και μετά ένα μέρος στο Ohio. Τα μοτίβα των ζημιών που βλέπουμε, μιλώντας ως πρώην Υφυπουργός Στέγασης, δείχνουν κατά τη γνώμη μου ένα σχέδιο απόκτησης ακινήτων. Ειδικά, όταν έρχονται και κηρύττουν όλες αυτές τις μικρές επιχειρήσεις μη αναγκαίες και τις κλείνουν ή τις περιορίζουν. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλά εστιατόρια εκεί.

Για παράδειγμα, αν δούμε το San Francisco, το 49% των επιχειρήσεων προβλέπεται ότι θα κλείσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ξέρετε πόση ακίνητη περιουσία θα μπορέσουν να αγοράσουν φθηνά από όλο αυτό; Είναι απίστευτο.

Όταν λάβετε υπόψη σας ότι πουλάνε τις μετοχές τους όταν έχουν χαμηλές τιμές, τότε μπορούν να αγοράζουν τα ακίνητα πολύ φθηνά. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτό είναι που κάνει οικονομικά βιώσιμο το κτίσιμο του «έξυπνου δικτύου» στις πόλεις που βρίσκονται οι ομοσπονδιακές τράπεζες, που υποθέτω ότι αυτό είναι που θέλουν να κάνουν αν πράγματι φτιάξουν ένα «κρυπτο-σύστημα».

ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

— Μπορείτε να εξηγήσετε ποιος είναι ο κ. Παγκόσμιος;

Catherine Austin Fitts: Ο κ. Παγκόσμιος είναι το παρατσούκλι μου για την επιτροπή που διοικεί τον κόσμο.

Το καθοριστικό χαρακτηριστικό της ζωής στον πλανήτη Γη είναι ότι το πραγματικό σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης, μας είναι άγνωστο. Σκεφτείτε το λίγο, είναι απίστευτο το ότι ζούμε σε έναν πλανήτη και δεν απαιτούμε να μάθουμε πώς το σύστημα διακυβέρνησής μας λειτουργεί πραγματικά. Αντίθετα, είναι μυστικό.

Έχω κάποιες πολύ στοχευμένες εικασίες για το ποιος και τι πραγματικά είναι, αλλά προς το παρόν ας τον αποκαλούμε ως κ. Παγκόσμιο. Tώρα, ο κ. Παγκόσμιος αρχίζει να εφαρμόζει τη ρομποτική, μια από τις πιο καινούργιες τεχνολογίες, που πραγματικά αρχίζουν να προκαλούν τεράστιες αλλαγές. Και φυσικά, η ερώτηση για τον κ. Παγκόσμιο είναι, ποιος είναι πιο αποτελεσματικός και σε τι; Με άλλα λόγια, αν πρόκειται να διαχειριστούν τον πλανήτη και όλους τους φυσικούς πόρους του, να εκμεταλλευτούν για το συμφέρον τους και να σιγουρευτούν ότι το ρίσκο τους είναι χαμηλό, τότε συγκρίνουν πόσο και πού τους συμφέρει να χρησιμοποιήσουν ρομπότ ή ανθρώπους. Η ιδιοφυής λογική, να συνδέσουν τους πάντες στο υπολογιστικό νέφος με ένα κρυπτο-σύστημα, είναι ότι με τεχνητή νοημοσύνη και λογισμικό μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να μάθουν στα ρομπότ πώς να κάνουν τις δουλειές των ανθρώπων.

Βρισκόμουν στο Ινστιτούτο Aspen το 2017 και συζητούσα με έναν δισεκατομμυριούχο επενδυτή. Με κοίταξε με μια παγερή μάτια και μου είπε: «Κοίτα καλή μου, μπορώ να αυτοματοποιήσω τελείως με λογισμικό και ρομπότ όλες τις εταιρείες μου και να απολύσω όλους τους εργαζόμενους, δεν τους χρειαζόμαστε πλέον».

Δεν έχω μιλήσει ποτέ με κανέναν που δεν έχει καταλάβει τι γίνεται με τις διαδηλώσεις, γιατί πρόκειται για ένα πολύ παλιό και κλασικό παιχνίδι, ειδικά σε φτωχές γειτονιές.

Άρα, έχουμε τον κ. Παγκόσμιο στην κορυφή. Έχουμε τα συστήματα βάσεων δεδομένων και τα λογισμικά, που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι επίσης και το σύστημα των δορυφόρων, που έχουν μπει σε τροχιά. Χρησιμοποιώντας τηλεπικοινωνίες και ψηφιακή τεχνολογία, έχουν την ικανότητα να επιτηρούν και να εντοπίζουν σε 24ωρη βάση ανθρώπους και ρομπότ. Και η ερώτηση για τον κ. Παγκόσμιο είναι: «Τι είναι πιο αποτελεσματικό;». Αν μπορώ να κάνω τα πάντα με τα ρομπότ, τότε τι κάνω με τους ανθρώπους; Δεν τους χρειάζομαι πλέον.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΤΟΜΑ Ή ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ;

— Άρα βλέπουμε τη δημιουργία μιας φάρμας ανθρώπων;

Catherine Austin Fitts: Αυτοί θα το περιέγραφαν ως «διαχείριση πόρων». Θα το δείτε αν ερευνήσετε την τεχνοκρατία και διαβάσετε τη θεωρία της. Πολλοί από εμάς αναλύουμε ότι μεταβαίνουμε από το σύστημα που έχουμε τώρα σε μια τεχνοκρατία.

Έχουμε δυο διαφορετικές οπτικές για τον κόσμο. Η δική μου οπτική είναι ότι οι άνθρωποι είναι ανεξάρτητα άτομα. Αυτός είναι ο κεντρικός πυλώνας της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας και του Συντάγματος. Όλα περιγράφουν την εικόνα ενός ανεξάρτητου ατόμου, που η ελευθερία του είναι δικαίωμα ελέω Θεού.

Υπό το πρίσμα της τεχνοκρατίας, ο άνθρωπος είναι ένας φυσικός πόρος, όπως ένα απόθεμα πετρελαίου και θα χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο. Άρα δεν είναι ανεξάρτητο άτομο, είναι απλά εργάτης και είτε είναι λιγότερο ή περισσότερο αποτελεσματικός από τα ρομπότ, ανάλογα την περίσταση. Αυτό που λέω είναι ότι ο κ. Παγκόσμιος βλέπει την ανθρωπότητα ως ζωικό κεφάλαιο κι όχι ως άτομα με τα οποία μοιράζονται κοινές ευαισθησίες. Δεν θεωρούν ότι είμαστε το ίδιο είδος και για την ακρίβεια, με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας, έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι θα ζήσουν πολύ περισσότερο από εμάς και πολύ διαφορετικά από εμάς.

Μία από τις συνέπειες της μυστικότητας, καθώς η μία πλευρά γίνεται όλο και πιο τεχνολογικά εξελιγμένη, είναι ότι καταλήγει να διαχωρίζεται πολιτισμικά, νομικά και οικονομικά από τους υπόλοιπους. Με άλλα λόγια, έχουν κυριολεκτικά αποκοπεί από εμάς κι έχουν δημιουργήσει έναν ξεχωριστό πολιτισμό. Δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ως κομμάτι του πολιτισμού μας πλέον.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ;

— Ποιοι είναι «αυτοί»;

Catherine Austin Fitts: Αυτό είναι το μεγάλο μυστήριο και γι΄ αυτό αποκαλώ αυτή την ομάδα ως κ. Παγκόσμιο. Έχω προσωπικές εμπειρίες με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους από αυτή την ομάδα και πώς λειτουργεί, αλλά δεν γνωρίζω ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο πλανήτης διοικείται με τη βία, επομένως καταλήγουμε στο ερώτημα: «Ποιος έχει το πιο ισχυρό όπλο;». Και καταλήγουμε στο Διάστημα. Ποιος έχει τη μεγαλύτερη παρουσία εκεί και τα καλύτερα διαστημικά όπλα, καθώς και ποιος ελέγχει τις ναυτικές οδούς;

Κατά κανόνα, όποιος είχε τον έλεγχο των ναυτικών οδών είχε και τον έλεγχο του αποθεματικού νομίσματος. Αλλά καθώς επεκταθήκαμε προς το Διάστημα, πλέον είναι σημαντικός ο έλεγχος των θαλάσσιων και των διαστημικών οδών. Και το ερώτημα είναι: «Ποιος ελέγχει τι και τι είδους όπλα έχει ο καθένας;».

Ένας από τους λόγους που βλέπουμε έναν πολύ ενδιαφέροντα δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ την τελευταία διετία, είναι επειδή ο Trump συζητάει ανοιχτά για το «Στρατό του Διαστήματος» και το τι είναι δυνατό στο Διάστημα, κάνοντας αναφορές στα «μαγικά» όπλα που έχουμε εκεί. Οι στρατηγοί τον κοιτάνε επιτιμητικά σαν να λένε «μη μιλάς για αυτό!». Άρα, η απάντηση είναι ότι δεν ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι, ότι μια πτυχή του ανταγωνισμού μεταξύ της Κίνας και της Αμερικής είναι ότι αυτός που θα έχει την πιο κυριαρχική θέση στο Διάστημα, θα έχει τη δύναμη να ελέγξει όλο τον πλανήτη.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ

Οι κινέζοι έχουν ένα σύστημα που λέγεται «Κοινωνικό Πιστωτικό Σύστημα». Αυτό συνδέει τη συμπεριφορά των πολιτών με την οικονομική τους δραστηριότητα, τη δυνατότητά τους να ταξιδεύουν και άλλα πράγματα. Έχουμε δει εκπομπές στην τηλεόραση που μιλάνε για τέτοιου είδους συστήματα. Αλλά μιλάμε για έναν κόσμο, όπως βλέπουμε στην Κίνα, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται υπό 24ωρη παρακολούθηση κι έτσι αποκτούν οικονομικά κίνητρα και η οικονομική τους δύναμη εξαρτάται από το πόσο καλά φέρονται. Θα χαρακτήριζα κάτι τέτοιο ως ένα σύστημα δουλείας, γιατί δεν υπάρχει προσωπική ελευθερία. Ως ένα βαθμό, αυτό που θα κάνει τεχνοκρατία, είναι να μας πάει σε ένα σύστημα κοινωνικής αξιολόγησης, παρόμοιο με της Κίνας.

— Θα είναι ένα σύστημα, όπου αν παραφερθείς μπορεί να τιμωρηθείς;

Catherine Austin Fitts: Θεωρητικά, πρέπει να έχεις κάποιου είδους δουλεία, για να βγάλεις λεφτά. Στο νέο σύστημα θα πρέπει να δουλεύεις σε ένα συγκεκριμένο είδος εταιρείας και να αποκτήσεις κάποιο είδος καταξίωσης, ώστε να σου επιτραπεί να μετακινηθείς περισσότερο από δέκα μίλια από το σπίτι σου ή να σου επιτραπεί να πετάξεις. Θα υπάρχει λοιπόν μια ιεραρχία, που θα σχετίζεται με την ικανότητά μας να ταξιδεύουμε ή να περιφερόμαστε. ή πόση πρόσβαση θα έχουμε σε διάφορους πόρους. Άρα, πόσα χρήματα θα μπορούμε να βγάλουμε. Να θυμάστε ότι πάμε σε ένα σύστημα, όπου αν θεωρήσουν ότι μπορούν να αυτοματοποιήσουν τα πάντα με ρομπότ, λογισμικό και τεχνητή νοημοσύνη, τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για εμάς να μοιραστούμε τα προνόμια και τον πλούτο του συστήματος, επειδή η κεντρική ομάδα θα μπορεί να αποσπάει πολύ περισσότερο πλούτο.

Με άλλα λόγια, μπορούν να δουν ο,τιδήποτε κάνουμε εμείς, ενώ εμείς δεν ξέρουμε καν ποιοι είναι.

Αν μιλάμε για ένα μετανθρωπιστικό σύστημα ή εν συντομία ένα σύστημα σκλαβιάς, οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε υποστηρίξει, χρηματοδοτήσει και χτίσει. Βλέπω τα υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας και αναρωτιέμαι, γιατί χτίζουν ένα σύστημα, στο οποίο τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα είναι σκλάβοι; Γιατί κάνουν το ίδιο και οι κεντρικές τράπεζες; Υπάρχει εδώ και χρόνια στην Αμερική μια θεωρία που κυκλοφορεί στις πλούσιες τάξεις, που λέει ότι αν βγάλουν αρκετά λεφτά θα μπορέσουν να «ξεφύγουν». Θα τρώνε βιολογικό φαγητό κι όχι μεταλλαγμένα

και τα εγγόνια τους δεν θα χρειαστεί να εμβολιαστούν.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Αλλά αν δείτε ποιοι εφαρμόζουν όλες αυτές τις διαφορετικές δραστηριότητες, εμείς είμαστε που χτίζουμε το σύστημα της σκλαβιάς μας κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε τη δύναμη να το σταματήσουμε. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να χρηματοδοτούμε τις επιχειρήσεις που το κάνουν αυτό και δεν χρειάζεται να δουλεύουμε για τις επιχειρήσεις που το κάνουν αυτό. Και για την ακρίβεια, δεν χρειάζεται ούτε τους φόρους μας να πληρώνουμε, γιατί η κυβέρνηση παραβιάζει όλους τους νόμους που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση. Έχουμε τη δυνατότητα να τους κάνουμε να λογοδοτήσουν. Συνεπώς, εμείς χτίζουμε τη φυλακή, εμείς πληρώνουμε τη φυλακή κι αυτό μας δίνει τη δύναμη να τη σταματήσουμε. Και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πού θα μας οδηγεί αυτό το σύστημα. Δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

— Ποια είναι λοιπόν η λύση;

Catherine Austin Fitts: Η λύση είναι να ρίξουμε φως στο τι συμβαίνει, να κατανοήσουμε πού οδηγεί αυτό το σύστημα και να σταματήσουμε να το χτίζουμε. Ας πούμε, αν δουλεύεις για τη φαρμακοβιομηχανία, τότε το χτίζεις. Σταμάτα! Βρες κάτι άλλο να κάνεις. Φτιάξε τοπικά συστήματα φρέσκου φαγητού, ώστε να έχεις φαΐ. Σταμάτα να τους χρηματοδοτείς! Ξεκινά τη συζήτηση σχετικά με το πού πάει όλο αυτό κι ακόμα σημαντικότερα, για το πού θέλουμε να το πάμε. Διότι θα πρέπει να ξαναχτίσουμε την οικονομία από τα θεμέλιά της αν δεν θέλουμε να είναι άκρως συγκεντρωτική.

Ονομάζω αυτή τη διαδικασία «κάθαρση». Κάποτε, ήμουν στην Washington κι έγραφα μια επιταγή για το λογαριασμό μου στην J.P. Morgan, και την ίδια στιγμή είχα δώδεκα διαφορετικές δικαστικές διαμάχες με τους ανθρώπους, που επιχειρούσαν να δημιουργήσουν τη στεγαστική φούσκα. Προσπαθούσα να σταματήσω τη στεγαστική φούσκα. Έγραφα λοιπόν την επιταγή στη J.P. Morgan και ξαφνικά αναρωτήθηκα, γιατί χρησιμοποιώ μια τράπεζα, που καταστρέφει κοινότητες και που δίνει εξοντωτικά δάνεια; Κι είπα ότι χρειάζομαι κάθαρση, πρέπει να σταματήσω να έχω τα λεφτά μου εκεί. Αν αύριο ξυπνούσαν όλοι στις ΗΠΑ και έλεγαν ότι, ξέρετε κάτι, σταματάμε να χρησιμοποιούμε την J.P. Morgan ως την τράπεζά μας γιατί είναι εγκληματίες, και πάμε σε μια τοπική τράπεζα, αυτό θα ήταν επανάσταση. Αν είκοσι γυναίκες έλεγαν σε στελέχη φαρμακευτικών: «Ξέρεις κάτι, είσαι σιχαμένος, ξέχνα το σεξ, άντε γεια!», θα ήταν επανάσταση.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!

Έχουμε τη δύναμη να το αλλάξουμε όλο αυτό. Αλλά θα πρέπει όλοι μας να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, γιατί σχεδόν όλοι μας είμαστε συνένοχοι στο να λειτουργούμε το σύστημα.

Δεν το κάνουν αυτοί, εμείς το κάνουμε. Η λύση είναι όλοι μας να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Είτε είσαι υπέρ του μετανθρωπικού συστήματος σκλαβιάς, είτε υπέρ ενός ανθρώπινου συστήματος. Αλλά αν είσαι υπέρ ενός ανθρώπινου συστήματος, θα πρέπει να βρεις ένα τρόπο να βγάλεις λεφτά και να συμμετέχεις στην κοινωνία ενός ανθρώπινου συστήματος και να σταματήσεις να χτίζεις ένα μετανθρωπικό σύστημα.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται κάποιος είναι ένας καλός χάρτης. Ήταν αδύνατο να πλοηγηθεί κάποιος σε όλο αυτό χωρίς να βλέπει το μετανθρωπικό σύστημα που φτιάχνεται και ποιος το φτιάχνει.

Ας πάμε πίσω στους πυλώνες:

• Μη βοηθάς το στρατό να φτιάξει την επιχείρηση «Warp Speed».

• Μη βοηθάς τις τεχνολογικές εταιρείες να ανακαλύψουν πώς να βάλουν νανοσωματίδια στο σώμα μας με ενέσεις και να τα συνδέσουν με το υπολογιστικό νέφος.

• Μη βοηθάς στις μεγάλες φαρμακευτικές να φτιάχνουν ενέσεις, που δηλητηριάζουν μέχρι θανάτου τα παιδιά.

• Μη βοηθάς στις μεγάλες γεωργικές εταιρείες να φτιάχνουν μεταλλαγμένα, που δηλητηριάζουν μέχρι θανάτου τη χώρα.

• Μη βοηθάς την κυβέρνηση να θεσπίζει νομοθεσίες υγειονομικής κρίσης, που ουσιαστικά είναι καπιταλισμός της καταστροφής, ο οποίος πλουτίζει τα ιδιωτικά κεφάλαια και τους δισεκατομμυριούχους.

Και πάει λέγοντας…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου