30 Ιουλίου 2021

Ἐμ-βολὴ πονηρὰ στὸ κατ’εἰκόνα

Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση της πνευματικής διάστασης του ζητήματος του εμβολιασμού: 

"Είναι τελείως επικίνδυνο να κάνουμε τέτοιους διαχωρισμούς μεταξύ θεολογίας και πνευματικής ζωής και επιστήμης. Δεν είναι καν τέτοιο το ζήτημα. Είναι πνευματικό καθαρά. Είναι γέφυρα προς αυτό το σκοτεινό μέλλον. Επειδή είναι γέφυρα, όμως, και μας εισάγει σε αυτό τον χώρο, στο αύριο, έχει δύναμη αυτό που συμβαίνει. Αλλά δεν μπορεί να είναι οριστικό. Γι' αυτό παρακαλώ όλους τους αδελφούς, να γυρίσουν πίσω. Όποιος πέρασε την γέφυρα να γυρίσει πίσω...Είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω όταν περάσεις την γέφυρα, αλλά δεν είναι οριστική η γέφυρα. Πρέπει πρώτα να εξαλείψει το νοητό σφράγισμα από μέσα του, να αλλάξει τα κριτήριά του, να αλλάξει τα κριτήρια που τον έκαναν να μπει μέσα σε αυτό....".

"Το Πνεύμα το Άγιο είναι παρόν στην εκκλησία, είναι ζωντανό..., είναι αγαθό το πνεύμα το άγιο...και μας καλεί να γυρίσουμε πίσω. Υπάρχει χρόνος, για τους ανθρώπους. Ας σταματήσουν εδώ, όσοι έκαναν το εμβόλιο. Ας αγωνιστούν, ας καταλάβουν ότι υπάρχει ένα πνευματικό ζήτημα".

"O αναδυόμενος ολοκληρωτικός κόσμος, ο δυστοπικός κόσμος-όπως λέμε- είναι ήδη παρών. Είναι μέσα στις ψυχές των ανθρώπων. Δεν είναι πια το κράτος ή κάποια ελίτ απλώς που το δημιουργεί. Είναι η κοινωνία μεταξύ του πνεύματος των πολιτών, κάποιας μερίδας πολιτών, με αυτή την σκοτεινή πραγματικότητα. Έχουν αναλάβει οι άνθρωποι, όχι μόνο οι επιδοτούμενοι, αλλά και οι μη επιδοτούμενοι, έχουν αναλάβει να είναι εργάτες  αυτού του σκοτεινού παρόντος και του σκοτεινού μέλλοντος". 

"Δεν μπορούμε να είμαστε άνθρωποι αλλιώς εάν δεν μαρτυρήσουμε την αλήθεια στη ζωή. Πρέπει, λοιπόν, οι άνθρωποι να μαρτυρήσουν την αλήθεια. Πρέπει να έχουμε τέτοιο φρόνημα, κυρίως οι Χριστιανοί, αλλά νομίζω γενικότερα η ανθρωπότητα". 

Ὁ π.Ἰωάννης Δρογγίτης ἀπαντᾶ σὲ ἐρωτήσεις τοῦ Ἰουστίνου Καρνέιρο πού ἀφοροῦν  τὴ Θεολογία τῆς Ἐκκλησίας σὲ σχέση μὲ τὴν ὑφιστάμενη ἐπιδημία καὶ τὶς αἰτιάσεις τοῦ ἐπιστημονισμοῦ  καὶ τοῦ κοσμικοῦ πνεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου