Για τους ανθρώπους 1+1 κάνει 2. Δεν κάνει 3. Αυτό λέει η λογική. Για τον Θεό όμως 1+1 μπορεί να κάνει 3, μπορεί να κάνει 100, μπορεί να κάνει 1000!
Γι’ αυτό ποτέ σου άνθρωπε, εφόσον πάλλει το στήθος σου, υπάρχει αναπνοή ακόμη, γνώριζε ότι είναι εγγύηση από τον Θεό, ότι περιμένει να Του δώσεις την υπόθεσή σου. Να του δώσεις τον φάκελο με τις αμαρτίες σου.
Όταν η ψυχή είναι ταραγμένη, θολώνει το λογικό και δε βλέπει καθαρά. Μόνο, όταν η ψυχή είναι ήρεμη, φωτίζει το λογικό, για να βλέπει καθαρά την αιτία κάθε πράγματος.
Η ψυχή είναι πολύ βαθιά και μόνο ο Θεός τη γνωρίζει.
Γιατί να κυνηγάμε τα σκοτάδια; Να, θα ανάψουμε το φως και τα σκοτάδια θα φύγουν μόνα τους. Θα αφήσουμε να κατοικήσει σ’ όλη την ψυχή μας ο Χριστός και τα δαιμόνια θα φύγουν μόνα τους.
Θα μπορούσε ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 να επηρεάσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο μίας γυναίκας; Αυτό είναι το νέο επίκαιρο ερώτημα, το οποίο έχει κατακλύσει τους τίτλους των διεθνών μέσων ενημέρωσης και ζητά απεγνωσμένα από τον επιστημονικό κόσμο μία υπεύθυνη απάντηση.
Από τότε που τα νέα εμβόλια κατά της COVID-19 έγιναν ευρέως διαθέσιμα στον γενικό πληθυσμό, χιλιάδες γυναίκες δηλώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περίεργες αλλαγές στον κύκλο της περιόδου τους λίγο μετά τον εμβολιασμό τους. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερες από 30.000 αναφορές
Τα παιδιά με τους συνεχείς επαίνους δεν οικοδομούνται. Γίνονται εγωιστές και κενόδοξοι. Θα θέλουν σ’ όλη τους τη ζωή να τους επαινούν όλοι διαρκώς, έστω κι αν τους λένε και ψέματα. Δυστυχώς, σήμερα μάθανε όλοι να λένε και ψέματα και τα δέχονται οι κενόδοξοι, είναι η τροφή τους. «Πες το, κι ας είναι ψέμα, κι ας είναι ειρωνεία», λένε. Ο Θεός αυτό δεν το θέλει. ο Θεός θέλει την αλήθεια. Δυστυχώς, αυτό δεν το καταλαβαίνουν όλοι και κάνουν το εντελώς αντίθετο.
Τα παιδιά όταν τα επαινείς συνεχώς, χωρίς διάκριση, τα πειράζει ο αντίθετος. Τους ξεσηκώνει το μύλο του εγωισμού και,
Τρεις ξένοι ακαδημαϊκοί μας θυμίζουν όσα έχουμε ξεχάσει ή μάλλον καλύτερα όσο προσπαθούν κάποιοι να μας «αναγκάσουν» να ξεχάσουμε: To μεγαλείο του Ελληνισμού!
Σύμφωνα με τους Simone Le Baron (Γαλλίδα) καθηγήτρια γαλλικών, γλωσσολόγος, συγγραφέας, Arsam Momeni (Ιρανός) διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, συγγραφέας και Sam Chekwas (Νιγηριανός) οδοντίατρος, εκδότης και συγγραφέας, η λύση στα προβλήματα μας δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να επιβάλλουν οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης, αλλά ο Ελληνισμός!
«Κύριε, βλέπεις ότι θέλω να προσευχηθώ ενώπιον Σου με καθαρό νου, αλλά οι δαίμονες με εμποδίζουν. Πες μου τί πρέπει να κάνω για να απομακρυνθούν από μένα». Και έλαβα μέσα στην ψυχή μου αυτή την απάντηση από τον Κύριο: Οι υπερήφανοι υποφέρουν πάντα από τους δαίμονες».
Εγώ είπα: «Κύριε. Εσύ είσαι ελεήμων η ψυχή μου Σε γνωρίζει· πες μου τί πρέπει να κάνω για να ταπεινωθεί η ψυχή μου».
Και ο Κύριος απάντησε στα μύχια της ψυχής μου: «Κράτα τον νου σου στον Άδη και μην απελπίζεσαι».
Απόσπασμα από το βιβλίο που συνέγραψε ο άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ, για τον βίο του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου, έκδοσης Ιεράς Μονής Τ. Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας.
Η ηχογράφηση μας παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. Διαβάζει η Όλγα Κοκκίνου.
– Γέροντα, πώς θα βοηθηθούν οι άνθρωποι με τόσα πού γίνονται στον κόσμο;
– Εκείνος πού θέλει να βοηθηθεί, βοηθιέται με τιποτένια πράγματα. Π.χ. κουνιέται ένα κανδήλι ή κουνιέται ό ίδιος ολόκληρος με έναν σεισμό και συνέρχεται. Όσοι δεν πιστεύουν, γίνονται χειρότεροι, όταν ακούν ότι θα γίνει πόλεμος ή κάποια καταστροφή. «Δώσ’ του, σού λέει, να γλεντήσουμε, γιατί χάνουμε την ζωή», οπότε το ρίχνουν τελείως έξω.
Άλλοτε ακόμη και οι αδιάφοροι, όταν άκουγαν λ.χ. ότι θα γίνει πόλεμος, συνέρχονταν και άλλαζαν ζωή.
επίκαιρες σκέψεις του μακαριστού γέροντος Δωροθέου για τα σημεία των καιρών και την στάση των Χριστιανών στις μέρες που διαβαίνουμε:
Το βασικό μόνο, μοτίβο, της ζωής μας, αυτό που διαπερνάει σαν μία κλωστή όλα τα πράγματα στη ζωή μας είναι ο Χριστός. Έλεγε ο γέροντας, ο άγιος Παΐσιος, έχεις λύπη; Ο Χριστός σου λείπει. Έβγαζε τέτοια στιχάκια για να πει μεγάλες αλήθειες με απλά λογάκια.
.... Πριν το '94 που κοιμήθηκε ανώτατοι αξιωματικοί του λέγαν αυτά που συμβαίναν στο στρατό τότε. Και έλεγε ο γέροντας και τον Θεό που τον έχεις; Βλέπετε, ενώ η εικόνα είναι σκούρα, αυτό κάνει ο προφητικός λόγος της εκκλησίας. Δίνει ελπίδα.
Έλεγε ο άγιος της εκκλησίας: Θα παρέμβει ο Θεός στην ιστορία να τα αλλάξει όλα.
-Γέροντα, γιατί πρέπει να ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθάει, αφού ξέρει τις ανάγκες μας;
Γιατί υπάρχει ελευθερία. Και μάλιστα, όταν πονάμε για τον πλησίον μας και Τον παρακαλούμε να τον βοηθήση, πολύ συγκινείται ο Θεός, γιατί τότε επεμβαίνει, χωρίς να παραβιάζεται το αυτεξούσιο.
Ο Θεός έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήση τους ανθρώπους που υποφέρουν. Για να τους βοηθήση όμως, πρέπει κάποιος να Τον παρακαλέση.
Η Eνωμένη Ρωμηοσύνη διοργανώνει στις 2-4 Οκτωβρίου 2021 την πέμπτη (5η) Πανελλήνια Σύναξη της στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Η φετινή Σύναξη θα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως και γι’ αυτό θα τεθεί σε προσκύνηση Λείψανό του καθώς και προσωπικά του αντικείμενα.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πνευματικές ομιλίες με θέμα τη βιοτή και τις διδαχές του Αγίου ενώ θα λάβει χώρα και εκδήλωση για τα διακόσια (200) χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821.
Άγιος Λουκάς ο Ιατρός και επίσκοπος Συμφερουπόλεως
Δάκρυα πλημμυρίζουν όλη τη γή. Τα δάκρυα της δυστυχίας, της θλίψης και του πόνου ήταν πάντα το κυριότερο στοιχείο στη ζωή του ανθρώπου. Παντού θλίψη και πόνος, λύπη και στεναγμός.
Κλαυθμοί, οδυρμοί και δάκρυα...
Πόσα δάκρυα έχυσαν οι λαοί σ' αυτό το τρομερό διαβολικό πόλεμο. Ποταμοί δακρύων. Αν μπορούσαμε να μαζέψουμε όλα τα δάκρυα που έχυσε η ανθρωπότητα σε χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της θα γινόταν ένας δεύτερος κατακλυσμός...
Μέσα στη δίνη της πανδημίας έφτασε η ώρα να αποφασίσει η εξουσία (πολιτική-επιστημονική) ότι πρέπει να εμβολιάσουμε και τα παιδιά. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των παιδιάτρων, αλλά και οι ίδιοι οι παιδίατροι, φαίνεται να ασπάσθηκαν ασμένως το γεγονός.
Θα ήθελα να πω στους συναδέλφους παιδιάτρους μερικά πράγματα.
Ο γάμος τι είναι; Είπαμε ότι και ο γάμος είναι ένα άλλο μοναστηράκι. Είναι ένα μυστήριο, διότι με τον γάμο γινόμαστε «σάρκα μία». Τι σημαίνει αυτό;
Ότι, όπως εμένα μου δίνει ο Θεός χάρισμα να γίνω μοναχός στο συγκεκριμένο μοναστήρι και να επιτύχω σε αυτό, έτσι δίνει χάρισμα και στον έγγαμο άνθρωπο. Οι δύο γίνονται ένας άνθρωπος ενώπιον του Θεού.
Η κακία είναι μεταδοτική. Πριν την εκφράσουμε με λόγια ή με έργα, κατοπτρίζεται στο πρόσωπό μας, στα μάτια μας και μεταδίδεται στην ψυχή του ανθρώπου, εναντίον του οποίου την τρέφουμε.
Αν ξερριζώσεις μέσα σου το πάθος που έχεις εναντίον του αδελφού σου, ξερριζώνεις το ίδιο πάθος και μέσα του. Αν ειρηνεύσεις, θα ειρηνεύση και εκείνος.
Πόσο στενή είναι η συνάφεια μεταξύ των ψυχών! Είχε δίκιο ο Απόστολος να λέγει: «Εσμεν αλλήλων μέλη» (Εφεσ. δ’ 25). «Εις άρτος, εν σώμα οι πολλοί έσμεν» (Α’ Κορ. ι’17).
Παράγει ενέργεια! Παράγει Χάρη Αγίου Πνεύματος και την θέτει σε δράση.
Διατάσσει αυτή τη φωτιά της Θείας Χάριτος, της απανταχού της γης, να ενεργήσει.Και πώς ενεργεί;Τους μεν αγγέλους χαροποιεί,τους δε δαίμονες λυπεί και φλογίζει.Είναι για τα δαιμόνια μια επιπλέον κόλαση.
Σε κάθε »Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς», είναι σαν να εκρήγνυται μια ατομική βόμβα στην καρδιά του διαβόλου (γι’ αυτό
Επιτέλους μία λογική και συγκρατημένη προσέγγιση μέσα στην επιστημονική παράνοια των ημερών μας
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 για τα υγιή παιδιά ηλικίας 12-15 ετών δεν συστήνονται από την ομάδα των συμβούλων ειδικών της Κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Ενιαία Επιτροπή για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (JCVI) ανακοίνωσε ότι προεκτείνει την μέχρι στιγμής περιορισμένη διανομή εμβολίων σε περισσότερα παιδιά αυτού του ηλικιακού φάσματος, που έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Αλλά, η επιτροπή δεν συστήνει τον μαζικό εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών.
Η δόξα των ανθρώπων σου στερεί τη δόξα του Θεού. Μη γλυκαίνεσαι με την τιμή του κόσμου τούτου, για να μην πικραθής ξαφνικά κι αναπάντεχα από την ατίμωσι του κόσμου τούτου. Γιατί, σ’ αυτή τη γη, τη δόξα ακολουθεί συνήθως η ατίμωσις.
Μετά την ευδαιμονία έρχεται η δυστυχία, μετά την ευφροσύνη η θλίψις, μετά τη χαρά ο πόνος, μετά τη ζωή ο θάνατος. Όλα μεταβάλλονται, όλα έρχονται και παρέρχονται, εκτός από τον αιώνιο Θεό και την αιώνια δόξα Του. Οι Ιουδαίοι τίμησαν και υποδέχθηκαν τον Κύριο σαν βασιλιά, «μετά Βαΐων και κλάδων». Και μετά από λίγο Τον ατίμωσαν, Τον εχλεύασαν, Τον ερράπισαν…
Βλέπεις έναν φτωχό που ζητάει ελεημοσύνη; Αναγνώρισε σ’ αυτόν τον αδελφό σου και ελέησέ τον, αντικρίζοντας στο πρόσωπό του τον ίδιο τον Χριστό.
Σε επισκέπτεται ένας άνθρωπος γνωστός ή και άγνωστος; Δέξου τον όπως θα δεχόσουνα τον Κύριο, αν σου χτυπούσε την πόρτα. Αγκάλιασέ τον με την αγάπη σου, φιλοξένησέ τον με χαρά και συζήτησε μαζί του πνευματικά θέματα.
-Με δεδομένο τις δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα και ιδιαίτερα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τί θα συμβουλεύατε τους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν μία χριστιανική οικογένεια;
- Σας θυμίζω ένα πράγμα...Οι πρώτοι Χριστιανοί, την περίοδο των διωγμών, κάνανε οικογένειες. Ήταν παράνομο να είσαι Χριστιανός τότε. Μπορεί να σε πιάσουνε και να σε εκτελέσουνε. Έντεκα εκατομμύρια μάρτυρες είχε η εκκλησία. Δεν πάψανε να κάνουνε οικογένειες. Δεν έπαψαν να παντρεύονται, να κάνουνε παιδάκια, να δουλεύουνε και να κοιτάνε πώς να τα βγάλουνε πέρα.
Τα εξής παραγγέλνει ο Θεός στους ανθρώπους: «κανείς από σας ας μη διατηρεί στην καρδιά του κακία για τον αδελφό του» (Ζαχ. ζ΄10) και «κανείς ας μην συλλογίζεται την κακία του άλλου» (Ζαχ. η΄ 17).
Βλέπεις; Δεν λέει μόνο, συγχώρεσε το κακό του άλλου, αλλά μην το έχεις ούτε στη σκέψη σου, μη το συλλογίζεσαι, άφησε όλη την οργή, εξαφάνισε την πληγή.
Από το βιβλίο μια βραδιά στην έρημο του Αγίου Όρους
συζήτηση με ερημίτη για την ευχή:
– Να σας κάνω μια ερώτηση. Είπατε προ ολίγου ότι η ” ευχή ” πρέπει να γίνεται αφάνταστα. Και τώρα λέτε ότι πρέπει να προσευχόμαστε για τους άλλους , που έχουν τόσα προβλήματα.
Μήπως όμως αυτό αναπτύσσει την φαντασία και γίνεται αιτία να δραπετεύσει ο νους , που πρέπει να επιδιώκουμε να τον συγκεντρώνουμε στον εαυτό του και στην καρδιά ;
Δεν πρέπει να ξεσηκώνουμε επαναστάσεις, αλλά να υπηρετούμε την αλήθεια και να μην ενδίδουμε στο φρόνημα του κόσμου τούτου…
Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει το Πνεύμα μέσα στην Εκκλησία ώστε αυτό να μη φωτίζει τους πιστούς. Θα πρέπει να υποφέρουμε πολύ. Αλλά η δοκιμασία θα είναι σύντομη και μετά δεν θα υπάρχει πια ούτε αθεΐα ούτε απιστία. Κι αυτό είναι μεγάλη παρηγοριά… Η προσευχή είναι το πιο δυνατό όπλο απ’ όλα.
Ο ορθοπεδικός χειρουργός επιμελητής Α΄ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Αράπογλου, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν εμβολιάζεται με πολύ εύστοχο και τεκμηριωμένο λόγο.
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, επικίνδυνη, στα όρια της παράνοιας.
Ουδείς διαφωνεί ότι η μεγαλύτερη συμφορά του έθνους μας, υπήρξε η απώλεια της ενότητάς του. Αυτά που ζούμε, ομοιάζουν με την δεκαετία του 1910-1920, την περίοδο του Εθνικού Διχασμού, που οδήγησε στην Μικρασιατική Καταστροφή, στην μεγαλύτερη συμφορά που υπέστη παγκοσμίως ένα μικρό γεωγραφικώς κράτος. Τότε για πρώτη φορά τα γεωγραφικά όρια του κράτους συμπίπτουν σχεδόν με τα εθνικά.