12 Μαΐου 2021

Ὁ καθηγητὴς Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας ζητᾶ ἀναστολὴ τῶν ἐμβολιασμῶν!

 

Ο καθηγητής της Κλινικής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, αναφέρεται σε νεότερα δεδομένα, τα οποία συσχετίζουν την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων στην νόσο COVID-19 με την πρωτεΐνη ακίδα (spike protein) του ιού και όχι με τον ίδιο τον ιό. 

Συνεπώς, με βάση τα δεδομένα αυτά, τα εμβόλια που κυκλοφορούν, τα οποία και στοχεύουν στην παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδας του ιού από τα κύτταρά μας, ενέχουν κινδύνους για την εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών που αφορούν βλάβες στο ενδοθήλιο των αγγείων, όπως και τα περιστατικά θρομβώσεων

τα οποία ήδη παρατηρούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

"Αν, λοιπόν, οποιοδήποτε εμβόλιο το κάνει αυτό σε οξεία ή χρόνια βάση καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα για τα συγκεκριμένα εμβόλια". 

Όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην χώρα μας οδηγούν στην παραγωγή της πρωτεΐνης  ακίδας και φαίνεται πως μπορεί να οδηγήσουν στο παραπάνω φαινόμενο, σε οξεία ή σε χρόνια έκταση.

Ο καθηγητής εξαιτίας των παραπάνω ενδείξεων από πρόσφατη μελέτη, προτείνει την αναστολή των εμβολιασμών στην χώρα μας μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, μιας και τώρα λόγω καλοκαιρίας θα υπάρχει ύφεση του ιού και οι εμβολιασμοί δεν θα έχουν κάποια ιδιαίτερη ωφέλεια. 

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου