30 Αυγούστου 2021

Ομιλία Δικηγόρου Δήμου Θανάσουλα στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας κατά της Υποχρεωτικότητας του Εμβολιασμού

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 29-8-2021

Κυρίες και κύριοι! Φίλες και φίλοι συναγωνιστές!

Όλοι εμείς που μαζευτήκαμε εδώ σήμερα, είμαστε εδώ γιατί διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο.

Μπορούσαμε να διαλέξουμε και τη Λεωφόρο. Φαρδιά και με φωτεινά γράμματα. Η ταμπέλα γράφει «Εμβολιαστικό Κέντρο».

Το ξέρουμε όμως ότι θα είναι μια επιλογή που θα ξεκινά από το Φόβο και θα καταλήξει στην Ανελευθερία.

Αντίθετα, στο δύσκολο δρόμο, τον στενό και τεθλιμμένο που διαλέγουμε , ξέρουμε τις δυσκολίες.

Προπηλακισμοί, εκβιασμοί, συκοφαντίες, στέρηση και πείνα.

Στο τέλος όμως αυτού του δρόμου μας περιμένει η Αξιοπρέπεια και η Ελευθερία.

Μας λένε να ακούσουμε την Κοινή Λογική, να σκεφτούμε το συμφέρον μας. Όμως ξέρουμε πως όσοι ακούν την Κοινή Λογική ταυτίζονται με την τρέχουσα εξουσία. Όσοι ακούνε την καρδιά τους και ποθούνε την Ελευθερία , τους ανήκει το Μέλλον.

Η τρέχουσα εξουσία είναι πια σε παρακμή και χρησιμοποιεί το Σύνταγμά μας κατά βούληση.

Η διάκριση των εξουσιών έχει στην ουσία καταργηθεί. Η κυβέρνηση πια είναι αυτή που ταυτόχρονα νομοθετεί, εφαρμόζει τους νόμους και ορίζει τους Ανώτατους Δικαστές που θα τους κρίνουν.

Και ας ήταν έστω μια κυβέρνηση που εξέλεξε ο Λαός! Ο Λαός ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία και τον κυβερνούν εξωκοινοβουλευτικοί από κόμματα που προ πολλού είχε καταδικάσει με την ψήφο του. Κυριολεκτικά πια υφίσταται τεράστιο έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Δυστυχώς η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως συμπαγής θώρακας της Εξουσίας όπως εύστοχα παρατήρησε Καθηγητής της Νομικής. Η δικονομία κατάντησε ξεχωριστή επιστήμη και αντί να συμβάλλει στην εφαρμογή της δικαιοσύνης αποτελεί εμπόδιο στους πολίτες να βρουν το δίκιο τους. Είναι πάγια κυβερνητική τακτική τα τελευταία χρόνια ανώτατοι δικαστές να ανταμείβονται προτεινόμενοι σε θέσεις σε Ανεξάρτητες Αρχές μετά τη συνταξιοδότησή τους. Πια ως και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στο χώρο της Δικαιοσύνης όσο ασήμαντη και αν είναι η θέση μας έχουμε ευθύνη για αυτήν. Με τη φωνή μας , τη σιωπή μας, με τη δράση μας ή την αδιαφορία μας, ο καθένας από τη θέση μας συμβάλλουμε ή αντιτιθέμεθα στην εμπέδωση του αυταρχισμού στην Πατρίδα μας.

Ο αυταρχισμός στην περίπτωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει μετατραπεί σε ωμή βία.

Γιατί είναι βία να σου στερούν το ψωμί των παιδιών σου.

Και είναι ψεύδος ότι όλα αυτά δήθεν γίνονται για το καλό της Δημόσιας Υγείας. Δεν τους νοιάζει καθόλου για τη συλλογική ανοσία. Αν τους ένοιαζε θα υπήρχε φροντίδα για

Εθνική καταγραφή της με συστηματική διενέργεια τεστ αντισωμάτων.

Τους νοιάζει όμως μόνο η καταγραφή της νόσου μέσω των κρουσμάτων.

Το εμβόλιο είναι το πρόσχημα. Ο πραγματικός τους στόχος είναι το πιστοποιητικό και στο βάθος η ενσωμάτωσή του στη ταυτότητα ώστε αυτή από έγγραφο ταυτοποίησης να γίνει κάρτα δικαιωμάτων. Το ζούμε ήδη. Χωρίς το πιστοποιητικό δεν μπορείς να σπουδάσεις, να διασκεδάσεις, να δουλέψεις να ζήσεις. Είσαι πια υπάνθρωπος που οι γύρω σου αποκτούν το ηθικό πλεονέκτημα να σε βρίζουν , να σε κακοποιούν και να σε αποκλείουν.

«Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» γράφει το Σύνταγμά μας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας λοιδορεί ανερυθρίαστα και συστηματικά «ψεκασμένους» και «τζαμπατζήδες».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΜΑΣ, που ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν μας το ζητά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΡΜΑ

Σαν τον Άη Γιάννη που σαν σήμερα ο τυραννικός Ηρώδης έκοψε την κεφαλή του, έτσι και εμείς από την Τετάρτη , αποφασισμένοι με αξιοπρέπεια και βλέμμα καθάριο περιμένουμε τον Τύραννο να κάνει την κίνησή του. Αν τολμά ας το κάνει!

Υπάρχει Θεός και βλέπει!

Εμείς που μαζευτήκαμε εδώ σήμερα, εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, εκπαιδευτικοί, ένστολοι, και γονείς, φωνάζουμε ΩΣ ΕΔΩ!

Δεν θέλουμε το εμβόλιό σας. Όποιος το κάνει δεν ξέρω αν θα χάσει την υγεία του αλλά σίγουρα θα χάσει την ελευθερία του.

Ήδη διπλοεμβολιασμένοι συμπολίτες μας καλούνται να προσέλθουν για «αναβάθμιση», για να «φορτώσουν» την νέα έκδοση του εμβολίου στο σώμα τους. . Έχει τέλος αυτός ο κατήφορος; Άλλα τους είχαν υποσχεθεί.

Θέλουμε πίσω την Ελευθερία μας.

Βγάζουμε και καίμε τις μάσκες που μας επιβάλατε σαν σύμβολα υποταγής χωρίς να ενδιαφέρεστε πραγματικά για το καλό μας.

ΩΣ ΕΔΩ! ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ!

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ!


ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου