26 Νοεμβρίου 2020

Παναγία μου, «σῷζε τὸ γένος ἡμῶν»

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ  Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τῶν  Εἰσοδίων τῆς Θεοτὀκου, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας «Ῥόδον τὸ Ἀμάραντον» τῆς  κοινότητος Κουτραφᾶ, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (20.11.2020).

Ο Μητροπολίτης Μόρφου μίλησε για τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη, τα Εισόδια της Θεοτόκου, καθώς και για την δύναμη της ομαδικής προσευχής και του ψαλτηρίου που θα είναι "το καλύτερο οχυρόν απέναντι σε αρρώστιες, απέναντι σε πολέμους, απέναντι σε φοβίες, απέναντι σε αγωνίες για όλα αυτά που γίνονται και για όλα αυτά που θα γίνουν".

Παναγία μου, «σῷζε τὸ γένος ἡμῶν». Γιατί να σώσει το γένος ἡμῶν ; Γιατί είμαστε από την ίδια γενιά με την Παναγία. Άνθρωποι! Και Αυτή εδάνεισε του Θεού αυτό που δεν είχε ο Θεός, το σώμα Της, την Σάρκαν Της, και ενώθηκε το σώμαν Της, η σάρκαν Της, το αίμα Της με το Άγιο Πνεύμα.

Η Άλλη ζωή αξίζει περισσότερον από την τωρινή, αλλά το εκπληκτικό τί είναι: Από το  τί άνθρωποι είμαστε αυτή τη ζωή θα καθορίσουμε την αιώνια μας. Άρα τώρα δίδουμε εξετάσεις. Είτε έχουμε επιδημίες είτε αποδημίες. Δίνουμε εξετάσεις στην αγάπη, στο πώς εμάθαμε να συγχωρούμε, να προσευχόμαστε, να υπομένουμε τον άλλον, πώς εμάθαμε να μετανοούμε το ανώτερο από όλα.

Εμείς δεν θα πρέπει να κάνουμε αναλύσεις κοινωνιολογικές, εγέμισε το διαδίκτυο από αυτά. Εμείς τώρα πρέπει να μιλήσουμε ποια τα όπλα των Χριστιανών: 

Τα όπλα των Χριστιανών είναι η νηστεία και η προσευχή, η Θεία Κοινωνία και η Μετάνοια.

Το ζήτημα είναι όταν θα'ρθει η ώρα του ασανσέρ που θα πάμε; Στα Υπόγεια ή σε κανέναν ωραίο όροφο να μας πιάνει το Φώς της Αγίας Τριάδος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου