20 Νοεμβρίου 2020

Ένα Εμβόλιο που επεμβαίνει στο ανθρώπινο DNA-RNA εφαρμόζεται ΧΩΡΙΣ Μακροχρόνια Μελέτη Παρενεργειών

Ο χειρουργός και πρώην Διευθυντής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης μιλά στον FOCUS FM 103,6 για τα επερχόμενα εμβόλια, την νέα γενετική τεχνολογία παρασκευής τους, και τις επιφυλάξεις του όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα αυτών.

-Θέλουμε ένα εμβόλιο ασφαλές, αλλά και αποτελεσματικό-να εξασφαλίσει ότι τουλάχιστον το 70% των εμβολιασθέντων θα έχουν ανοσία, αν είναι 60% θα συνεχίσουμε να έχουμε εστίες κορωνοϊού, αν είναι κάτω από 60% θα εξακολουθήσουμε να έχουμε επιδημίες.

"Θα ήμουν πολύ πιο καθησυχασμένος αν είχαμε να κάνουμε με εμβόλια τα οποία είχαν παραδοσιακό τρόπο παρασκευής".

"Τί τεχνολογία χρησιμοποιείται τώρα;

-Τώρα χρησιμοποιείται η γενετική τεχνολογία DNA ή RNA

"Το RNA το οποίο το λανσάρουνε σαν αθώο έχει την δυνατότητα με τη βοήθεια ενός ενζύμου που λέγεται ανάστροφη τρανσκριπτάση (ανάστροφη μεταγραφάση), να  αντιγράψει τις πληροφορίες από την διπλή έλικα του DNA, να βγει από τον πυρήνα, να πάει στο κυτταρόπλασμα-στα ριβοσώματα που είναι τα  εργοστάσια της παραγωγής των πρωτεϊνών και να δώσει τις πληροφορίες εκεί για να παραχθούν οι διάφορες πρωτεΐνες του ιού, δηλαδή οι πρωτεΐνες που είναι τα αντιγόνα του ιού-τα οποία θέλουμε εμείς για να τα αναγνωρίσει ο οργανισμός μας, να παράγει αντισώματα και να σκοτώσει τον ιό.

-Το κακό σενάριο είναι ότι αν υπάρχει η ανάστροφη τρανσκριπτάση, μπορεί το RNA αυτό να μεταφέρει κάποιες πληροφορίες, και ποιος σας λέει ότι αυτές οι πληροφορίες δεν θα πειράξουν το τελομερές, δηλαδή το τελικό τελικό άκρο του DNA, και ποιος σας λέει ότι αυτό το πείραγμα δεν θα βραχύνει το προσδόκιμο ζωής;

-Σας λέω ένα εφιαλτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δεν είμαι κατά των εμβολίων, αλλά είμαι υπέρ της ασφάλειας των εμβολίων.

-Να ξέρετε, ότι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε και να σας πούμε να το κάνετε ή να μην το κάνετε, μόνο αν έχουμε πλήρεις πληροφορίες για τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης του εμβολίου. Ό,τι είναι θα φανεί, να το ξέρετε, δεν θα μείνει κρυφό.

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου