9 Νοεμβρίου 2020

Καθηγητής Ιωαννίδης: Το lockdown για την Ελλάδα μπορεί να είναι ένα λάθος αντίστοιχο περίπου της Μικρασιατικής καταστροφής

"Σε μία Ελλάδα που είναι στην κόψη του γκρεμού, με έναν απειλητικό γείτονα, ο οποίος μπορεί να πατήσει τη σκανδάλη οποιαδήποτε στιγμή, με μία Ευρώπη η οποία παραπαίει, με μία Αμερική η οποία μία βδομάδα μετά δεν έχει βρει ούτε ποιος είναι ο πρόεδρος... η Ελλάδα πρέπει να έχει τις καλύτερες δυνατότητες για να αποφύγει την καταστροφή, και το lockdown την οδηγεί δυστυχώς στην καταστροφή".

Ο Καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Stanford  Γιάννης Ιωαννίδης συμμετείχε στην εκπομπή "Αντιθέσεις" του ΚΡΗΤΗTV με τον κύριο Σαχίνη, όπου σε μία εκτενή συζήτηση 3 ωρών εξέφρασε την άποψή του σχετικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον covid-19.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης ετοίμασε την δική του παρουσίαση, με διαφάνειες αποκλειστικά σχεδιασμένες σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα, και αποσκοπεί να εξηγήσει γιατί το lockdown ΔΕΝ είναι λύση για την χώρα μας. Μάλιστα ο καθηγητής αφιερώνει μία διαφάνεια με τους...θανάτους που μπορεί να φέρει ένα lockdown, οι οποίοι είναι πολύ περισσότεροι από τις ζωές που θα σώσει!

Επίσης εξηγεί ποιες ομάδες είναι πραγματικά ευπαθείς για τον ιό και έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Τέλος, περιγράφει τα σενάρια της θνητότητας που αφορούν την Ελλάδα. Το ποιο σενάριο θα επικρατήσει εξαρτάται από τη στάση και την αντιμετώπιση της χώρας μας. Ήδη έχουμε χάσει το πρώτο ευοίωνο σενάριο των 525 θανάτων! Σύμφωνα με την άποψή του, με την στρατηγική του lockdown οδηγούμαστε ταχύτατα στην καταστροφή!

"Η μεγάλη σημασία για το τί θα συμβεί τελικά είναι πώς θα προστατεύσουμε αυτό το ευάλωτο 10%." 

Ο καθηγητής αναφέρεται και στο ποσοστό των αυτοκτονικών τάσεων σε νέους 18-24 ετών που στην περίοδο του πρώτου lockdown έφτασαν στο 25%, ενώ οι αγχώδεις διαταραχές στο 50%. Ακόμη, αναφέρεται και στους θανάτους από άλλες αιτίες που θα φέρει το lockdown. Πιο συχνή αιτία το έμφραγμα μυοκαρδίου-όπου οι ασθενείς δεν πηγαίνουν στα νοσοκομεία επειδή φοβούνται ή επειδή τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει-,η καθυστέρηση θεραπειών-όπως καρκίνος- και μακροπρόθεσμες αιτίες όπως η φτώχεια και ο λιμός.

"Τις ζωές αυτές ποιος κυβερνήτης, ποιος πρωθυπουργός, ποιος πρόεδρος, ποιος οποιοσδήποτε τις μετράει αυτή τη στιγμή;"

"Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν τώρα, ενώ εμείς μιλάμε ταυτόχρονα για το αν η ρεμδεσιβίρη, ξέρω γω, έχει αποτέλεσμα! Κοροϊδευόμαστε! Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, κοροϊδεύουμε τους άλλους, κοροϊδεύουμε τους πολίτες, κοροϊδεύουμε τον κόσμο".

"Είναι διαφορά προσέχω και διαφορά καταργώ την κοινωνία και την ζωή..."

"Δεν υπάρχει λόγος να κόβουμε το ίδιο μας το χέρι, ενώ μας πονάει ο αγκώνας".

Μπορείτε να δείτε και ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ

*Η παραπάνω φωτογραφία του καθηγητή Ιωαννίδη ανήκει σε ένα άρθρο του Wall Street Journal, αφιερωμένο στον καθηγητή με τίτλο: Ο "κουβαλητής" των... καλών νέων για τον Κορωνοϊό (The Bearer of Good Coronavirus News): o επιστήμονας που διώκεται επειδή αμφισβητεί την  σοφία των lockdown.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου