31 Δεκεμβρίου 2020

...ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟ ΑΠΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ...


"  ... Ήταν Κυριακή των Μυροφόρων, όταν ο Γέροντας Κύριλλος , μετά τη Θεία Λειτουργία, πήγε στο κελάκι του .

Καθώς βρισκόταν μπροστά στον Εσταυρωμένο Χριστό και προσευχόταν, μεταφέρθηκε θαυμαστά στον Γολγοθά.

Ηταν η στιγμή της Αποκαθήλωσης.

Δίπλα του έστεκαν και οι κρυφοί μαθητές Κυρίου ,( που κατέβασαν από τον Σταυρό και ενταφίασαν το Τίμιο Σώμα Του), ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος   και  ετοιμάζονταν να κάνουν την Αποκαθήλωση. 

Ο Αγιος Ιωσήφ κρατούσε ένα ολόλευκο σεντόνι.

Στράφηκε προς τον Γέροντα Κύριλλο και του είπε να απλώσει τα

χέρια του .Εκείνος άνοιξε τα χέρια του και ο Αγιος του έριξε το λευκό σεντόνι.

Εκείνη την στιγμή ο Αγιος Νικόδημος , αφού κατέβασε το Σώμα του Χριστού από τον Σταυρό,το απέθεσε στην αγκαλιά του Γέροντος Κυρίλλου.

Ο Γέροντας συγκλονίστηκε καθώς ένοιωσε το βάρος του Σώματος του Χριστού  στα δυό του χέρια.

Ολοζώντανα πράγματα! 

Για πολύ καιρό  μετά είχε τη Χάρη αυτή του Θεού μας μέσα του και σε όλο το σώμα του και ευωδίαζε το κελί του και το σώμα του και τα ράσα του και τα χέρια του.  Μάλιστα δεν έδινε τα χέρια του, να τα ασπαστούν οι προσκυνητές για να μην  παίρνει είδηση ο κόσμος της ευωδίας του..."

(Απόσπασμα από την ομιλία του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ Γέροντος Γαβριήλ, στον Β' Κατανυκτικό Εσπερινό ,στον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ι.Μ Καλαμαριάς,την 17/3/2019, για τον βίο και την πολιτεία του μακαριστού αγίου Γέροντος Κυρίλλου , Ηγουμενου της Μονής Οσίου Δαυίδ και αξίου διαδόχου του Οσίου Ιακώβου).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου