13 Δεκεμβρίου 2020

Μου είπε ένας Άγιος άνθρωπος ότι αυτή η αρρώστια όπως ήλθε απότομα, θα φύγει απότομα και σύντομα... Όταν όλα αυτά τελειώσουν, θα ζήσουμε την εποχή της Ορθοδόξου Ιεραποστολής σε όλον τον κόσμο!

 

Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου

"Απ' ότι φαίνεται, εισήλθαμε στα χρόνια της μεγάλης Υπομονής και της Μεγάλης Πίστεως των Αγίων..."

"... στις μέρες μας θα πρέπει να προσέξουμε να υψώσουμε Οχυρά Πίστεως, Κάστρα, τα οποία να μπορεί ο άνθρωπος στις δύσκολες ώρες, και έρχονται πολύ δύσκολες ώρες, απ' ότι φαίνεται τα δύσκολα τώρα αρχίζουν- όταν τελειώσει μέσα στον Μάιο η περιπέτεια του κορωνοϊού και θα έρθουν άλλες περιπέτειες, μεγαλύτερες από αυτόν. Οπόταν θα χρειαστούμε περισσότερες Υπομονές και περισσότερη Πίστη".

Ο Μητροπολίτης Μόρφου για την ανάγνωση του Ψαλτηρίου:

"Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος που με φώτισε ο Θεός και πήρα και συμβουλή από ανθρώπους αγιασμένους, για να μπορέσουμε σε κάθε περιοχή του τόπου μας, να στήσουμε οχυρά πίστεως

"Μες στο ψαλτήριν ο Προφήτης Δαυίδ και οι μαθητές Του και διάδοχοί Του έκρυψαν τον Χριστό! Και Τον ανακαλύπτουμε και εμείς μέσα από το ψαλτήρι. Έλεγε ο Άγιος Παίσιος: Θέλετε ένα πολυβόλο, να κατατροπώνετε τον διάβολον και την αμαρτίαν; Να διαβάζετε κάθε μέρα ψαλτήρι.

"Για αυτό παρακαλώ αν θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να έχει αντιστάσεις πνευματικές σε όλα αυτά που τελεσιουργούν αυτοί οι εωσφοριστές της νέας τάξης πραγμάτων είναι και αυτό: Η Ανάγνωση του ψαλτηρίου οργανωμένα από 10 ανθρώπους σε κάθε κοινότητα...

O Mητροπολίτης Μόρφου μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στις Εκκλησίες της Ελλάδας και την στάση του Μητροπολίτου Νεκταρίου στην Κέρκυρα:

"Η Πάτρα δεν εόρτασεν τον Απόστολο Ανδρέα...Τους βάλανε αποκλεισμό. Πήγανε ένας καημένος δεσπότης,  με έναν παπά και έναν διάκο και έκαμαν μιαν λειτουργίαν, χωρίς πιστούς! Ποιος; Ο Απόστολος Ανδρέας!

Μόλις ήρθε του Αγίου Δημητρίου πιο πριν; εκάμαν εκεί λειτουργία, επήγαν και αρχιερείς, αλλά εφοβήθηκαν να βγάλουν τον Άγιο, να κάμουν Λιτανεία μέσα στην Θεσσαλονίκη.

Ε εμφανίστηκε ο Άγιος Δημήτριος και είπε: 

-Εάν με βγάλαν μια βόλτα- είπε μάλλον την Λιτανεία- από το Μύρο που θα έβγαζα και μόνο η αρρώστια θα έφευγε. Αλλά όλοι εφοβήθηκαν, λέει, και Αρχιερείς και Ιερείς και λαός.

Και όχι μόνο εφοβήθηκαν, μετά όταν μερικοί αρρώστησαν είπαν: Είδες; Είναι που πήγα Λειτουργία. Και κολλήσαν, λέει, από την Λειτουργία. Πόσο επληγώθηκε ο Άγιος Δημήτριος!

Μετά ήρθε του Αγίου Νικολάου. Όπου είχε του Αγίου Νικολάου Εκκλησία, την έκλεισαν!

Σε λίγες μέρες είναι του Αγίου Σπυρίδωνα (12 Δεκεμβρίου), έκλεισαν τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα. Και ο καλός ο Δεσπότης εκεί, τί έκαμεν; Εκήρυξε την Μητρόπολή του σε διωγμό και έδωσε εντολή- αφού δεν με αφήνετε, λέει, να λειτουργήσω όπως πρέπει του Αγίου μας και να κάνουμε μία Λιτανεία μέσα στο νησί αυτός ο Άγιος που δύο φορές έσωσε την Κέρκυρα από λοιμό, από πανούκλα και από πείνα! Παλιά εμπορούσε, λέει, τώρα δεν μπορεί;

Και είπε για μία εβδομάδα θα χτυπούν πέντε φορές την μέρα οι καμπάνες πένθιμα και θα κηρύξω την Μητρόπολή μου όλη σε διωγμό. Αυτός είναι δεσπότης! 

"Η πίστη μας πρέπει να είναι ενεργή, όχι θεωρητική! Και ήρθεν ώρα που ο Χριστός θέλει αποδείξεις της πίστεως μας, γιατί ετοιμάζει το νέο πλήρωμα! Τους νέους Δεσποτάδες, τους νέους παππάδες, τους νέους πιστούς! Και τώρα δίνουμε εξετάσεις ΟΛΟΙ ΜΑΣ ποιοι θα είμαστε μες στο καινούργιο πλήρωμα!

Εγώ εμβόλιο δεν κάνω:

"Για το εμβόλιο σας λέω: Ο Μόρφου Νεόφυτος δεν θα βάλει εμβόλιο. Εγώ μεταλλαγμένο προϊόν της Νέας Τάξης Πραγμάτων δεν θα γίνω! 

"Δεν θέλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων να έχουμε γεύση, να έχουμε άρωμα, να έχουμε ομορφιά, να έχουμε χαρά, να ποθούμε τον Χριστό!

"Να έχετε υπόψιν και κάτι ωραίο που μου είπε ένας Άγιος άνθρωπος ότι αυτή η αρρώστια όπως ήλθε απότομα, θα φύγει απότομα και σύντομα, θα 'χουμε άλλες δοκιμασίες. Και όταν όλα αυτά τελειώσουν, θα ζήσουμε την εποχή της Ορθοδόξου Ιεραποστολής σε όλον τον κόσμο! Για αυτό σας είπα προετοιμάζει τώρα με εξετάσεις ο Χριστός το καινούργιο Του πλήρωμα και διαλέγει ποιους η ψυχή τους το λέει!


ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου